Aangescherpte maatregelen bibliotheek Haaksbergen

Vooraf reserveren om de bibliotheek te bezoeken

Bibliotheek Haaksbergen ontkomt niet aan aangescherpte maatregelen i.v.m. de corona-uitbraak in Haaksbergen. In de richtlijnen van het RIVM staat het volgende: ‘Bij binnenruimtes met een doorstroom van bezoekers zoals in monumenten, bibliotheken en musea, vindt bezoek plaats op basis van een reservering per tijdvak.’

Gebruikers van de bibliotheek moeten vooraf een tijdstip reserveren waarop ze naar binnen kunnen, voor een periode van maximaal een half uur. Op de website van de bibliotheek, www.bibliotheekhaaksbergen.nl, is vanaf a.s. maandag een formulier te vinden, waarmee men een tijdvak kan reserveren. Er is per tijdvak toegang voor maximaal 15 personen. Er is geen toegang mogelijk als er geen tijdvak gereserveerd is.

De oude (theater) hoofdingang is tijdelijk als ingang in gebruik, samen met de ingang aan de achterkant van het gebouw bij de parkeerplaatsen. De normale in- en uitgang van de bibliotheek zal gesloten zijn. Gebruikers moeten zich melden bij een gastvrouw of gastheer voordat ze de bibliotheek binnen gaan en een bevestiging tonen van het toegekende tijdvak.

Verder zijn alle maatregelen van de al bestaande maatregelen van kracht: handen desinfecteren en anderhalve meter afstand tot elkaar. Het gebruik van een mondkapje wordt geadviseerd, men dient daar zelf voor te zorgen. Bezoekers verklaren geen gezondheidsklachten te hebben die mogelijk te maken hebben met corona (verkouden, keelpijn, verhoging, hoesten).