Actieplan Centrum Haaksbergen

Gedeputeerde Van Haaf van de Provincie bekijkt ontwikkelingen in het centrum van Haaksbergen.

De gemeente wil het Haaksbergse dorpshart graag aantrekkelijker maken voor bezoekers en bewoners. Daarvoor is enkele jaren terug samen met centrumondernemers en met steun van de provincie Overijssel het ‘Actieplan Centrum’ opgesteld. Stapje voor stapje worden er verbeteringen aangebracht in het centrum, die de sfeer en vitaliteit ten goede komen.

Monique van Haaf is gedeputeerde Wonen, Ruimte en Retail bij de provincie Overijssel. Donderdag 14 juli nam ze een kijkje in het centrum en liet ze zich door de gemeente, centrumondernemers, projectontwikkelaars en centrummanager informeren over wat is gerealiseerd en wat in de planning zit.

De afgelopen jaren is het centrum zichtbaar veranderd. Zo maakte het voormalige bankgebouw bij de Jumbo plaats voor een parkeerplek en openbaar groen, verhuisden diverse winkeliers naar het centrum, onderging de Albert Heijn een verbouwing en werden met hulp van het zogenoemde gevelfonds een aantal winkelpanden opgeknapt. Ook wordt in de komende maanden de Molenstraat gemoderniseerd en wordt gewerkt aan het Marktplan.

Deze verbeteringen komen samen in het ‘Actieplan Centrum’, waarvoor ondernemers, ontwikkelaars, vastgoedbezitters, provincie en gemeente de handen ineenslaan. Volgens de verantwoordelijk wethouders Koopman en Scholten is die samenwerking hard nodig, want Haaksbergen moet in samenwerking met anderen zorgen dat het centrum attractief blijft.

Mooi voorbeeld

Gedeputeerde Van Haaf is blij met de vooruitgang die Haaksbergen laat zien. “Haaksbergen werkt met een gefaseerde aanpak aan de versterking van haar centrum. In de uitvoering wordt dit nu zichtbaar. Dit is gelukt dankzij een goede samenwerking tussen de diverse partijen. Voor de provincie Overijssel is Haaksbergen een mooi voorbeeld, omdat zichtbaar wordt dat ook kleinere kernen op deze manier vitaal en toekomstbestendig kunnen blijven.” Ook de komende jaren staan er nog verbeteringen op de wensenlijst. Een voorbeeld daarvan is aanpassing van het deel van de Spoorstraat tot aan de Kalter.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Haaksbergen

Volg de politiek uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen