AdoptIDee einddag in Haaksbergen

Basisschoolleerlingen pitchen hun superidee tijdens de AdoptIDee einddag in Haaksbergen

In navolging van het grote succes van vorig jaar is de tweede editie van AdoptIDee in Haaksbergen van start gegaan. Haaksbergse ondernemers laten zich inspireren door creatieve basisschoolleerlingen, waarbij ca. 300 kinderen actuele probleemstellingen van 12 ondernemers op creatieve wijze gaan oplossen.

Op woensdag 29 juni presenteren de kinderen samen met de bedrijven hun superideeën tijdens de AdoptIDee marktplaats aan het brede publiek. De Haaksbergse einddag vindt plaats op 29 juni bij De Kappen. Tussen 10.30 en 11.30 is iedereen welkom om je te laten inspireren door de echte creatievelingen. Speciaal uitgenodigd worden (groot)ouders, familie en andere geïnteresseerden uit.

AdoptIDee is een innovatief onderwijsconcept en koppelt kinderen uit groep 6, 7 en 8 aan lokale ondernemers met een innovatie-uitdaging. Deze ondernemers maken gebruik van de creativiteit van basisschoolkinderen. AdoptIDee ondersteunt de kinderen met eigen lesmateriaal waarbij ze o.a. leren hoe ze een videopitch moeten maken.

Carine Giesbers van Stichting AdoptIDee: “Dit is de tweede editie in Haaksbergen. Na de corona periode kunnen we dit jaar een editie organiseren waarbij fysieke contactmomenten zoals een pitch in de klas en het bedrijfsbezoek weer mogelijk zijn. De feestelijke einddag is de kers op de taart voor alle deelnemers. Een ware happening. Door de oplossingen te presenteren aan het brede publiek, leren de kinderen ook pitchen, wat in mijn ogen een belangrijke competentie voor de toekomst is.”

Over AdoptIDee

Stichting AdoptIDee brengt het onderwijs en bedrijfsleven samen door kinderen uit groep 6, 7 en 8 na te laten denken over echte innovatie uitdagingen van bedrijven. Inmiddels is het initiatief van start gegaan in 5 regio’s in Nederland en wordt dit in 2023 uitgebreid naar nog meer regio’s.

Door kinderen uit groep 6, 7 en 8 na te laten denken over ‘echte’ innovatie uitdagingen van bedrijven, komen zij al in een vroeg stadium in contact met IT, innovatie en daaraan gerelateerde werkgebieden. Aan de hand van een probleemstelling, geformuleerd door de deelnemende ondernemer, bedenken de kinderen in kleine groepen een oplossing en werken dit uit in een concept. Zo helpen leerlingen ondernemers aan creatieve oplossingen voor hun complexe vraagstukken en dragen ondernemers op hun beurt op speelse wijze bij aan de werknemers van de toekomst. Een win win situatie!

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carine Giesbers (initiatiefnemer regio Twente) carine@adoptidee.nl of telefonisch via 06 2955 8872.

Kijk voor meer informatie op de website van AdoptIDee Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen