Assink lyceum en Skillz tegen eenzaamheid

In het kader van de Week van de Ontmoeting.

Afgelopen week was het in Haaksbergen de Week van de Ontmoeting. Verschillende organisaties en vrijwilligers organiseerden leuke activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op konden doen. Ook leerlingen van het Assink lyceum zijn samen met de jongerenwerkers van Skillz bezig geweest met het onderwerp. Wat ze allemaal hebben gedaan delen ze graag met iedereen in Haaksbergen. Speciaal hiervoor schreven Jorn Spekschoor, Vigo Bok, Brent Schoenaker, Chiel Oesterholt, Koen van Maanen, Finn Floors, Lars Schepers hierover dit bericht:

In de Week van de Ontmoeting hebben leerlingen van het Assink lyceum van de Van Brakelstraat samen met Skillz activiteiten georganiseerd om ouderen te helpen die eenzaam zijn en ze op te vrolijken. In verschillende groepen zijn ze op pad gegaan. Een van de groepen ging met een kraampje op de weekmarkt staan. Hier werden kaarten, een lekker kopje koffie en mooie bloemen uitgedeeld. Een andere groep ging ouderen voorlezen in De Kappen. Sommige leerlingen wisten niet dat eenzaamheid zo serieus was. Daarom zijn ze blij dat ze konden helpen om de eenzame mensen niet meer eenzaam te laten zijn.

De Week van de Ontmoeting is helaas afgelopen. Maar je kan natuurlijk altijd mensen helpen die eenzaam zijn. Ga een keer samen koffiedrinken met elkaar of organiseer een leuk feestje. Dat vinden ze vast heel erg leuk!

Kijk voor meer informatie op de website van het Assink lyceum

Kijk voor meer informatie op de website van Skillz Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen

Tekst: Leerlingen Assink lyceum