AutoMaatje Haaksbergen bestaat vijf jaar

Bij Automaatje helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven.

ANWB AutoMaatje Haaksbergen bestaat vijf jaar. Dat wordt gevierd op woensdag 29 juni vanaf 10.00 uur in de Noaberpoort. Ook wordt die dag de 10.000ste rit gereden! Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

AutoMaatje Haaksbergen is bedoeld voor inwoners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen en ook niet meer gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Het is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen. AutoMaatje bemiddelt voor bijvoorbeeld een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis. Maar het kan ook gaan om boodschappen doen, naar de kapper gaan of een ritje naar een kennis. De Noaberpoort verzorgt de coördinatie.

Hoe werkt het?

Bij Automaatje helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven en te blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Het blijkt een groot succes. Zo’n 450 inwoners maken gebruik van AutoMaatje en elke week worden er ruim veertig ritten gereden.

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met de Noaberpoort via (053) 573 45 96. De klant betaalt per kilometer 35 cent aan de chauffeur. De medewerker van de Noaberpoort koppelt de klant aan een van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers.

Aanmelden als vrijwilliger

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele inwoners in je eigen auto. Aanmelden kan bij de Noaberpoort via telefoonnummer (053) 573 45 96 of mailadres anwbautomaatje@noaberpoort.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van Noaberpoort

Meer Nieuws uit Haaksbergen