Aveleijn en JP van de Bent fleuren op


Op initiatief van Uzin Utz Nederland en in samenwerking met Aveleijn, de JP van de Bent en diverse Haaksbergse ondernemers zijn de verschillende locaties van Aveleijn en de JP van de Bent Stichting in Haaksbergen opgefleurd met vrolijke zomerbloeiers. Omdat thuisblijven voor de bewoners van deze locaties tijdens de Corona-crisis extra moeilijk is, is er ook gezorgd voor een leuk doe-pakket per locatie. Met dit doe-pakket komen de 82 bewoners van de Lavendel, de Orchidee, de Meidoorn, de Nachtegaalstraat, de Jhr. Von Heijdenstraat en de Smitterij de Corona-crisis hopelijk met een glimlach door.

#Stayathome is voor de cliënten van Aveleijn en de JP van de Bent-Stichting een zware dobber. De sociale contacten met familie en bekenden staan op een laag pitje, het vaste ritme is weg en het is maar afwachten wanneer alles weer “normaal” wordt voor deze groep.

Gerben Bouwmeester: “In ons restaurant werken we met cliënten van Aveleijn. Wij zien ze als echte collega’s. Daarom hebben we deze cliënten een tijdje geleden een IPad cadeau gedaan. Maar, we vonden het belangrijk om nog wat meer te doen. Ook voor de cliënten uit Haaksbergen die niet bij bij ons werken”. Via via kwam Uzin Utz Nederland in contact met de JP van de Bent Stichting en al snel werd het idee geopperd om ook alle locaties in Haaksbergen van Aveleijn en de JP van de Bent Stichting een beetje op te fleuren.

Mara Kremer van Aveleijn: “Ik vond het meteen een geweldig idee. Hoe mooi is het om samen met JP van den Bent en diverse Haaksbergse ondernemers het leven van onze cliënten een beetje kleur te geven? Samen met de JP van de Bent hebben we gekeken waar behoefte aan was. Dat verschilde enorm per locatie. Daarom is er voor elke locatie een speciaal doe-pakket gemaakt. Met bakspullen, kleurboeken, tijdschriften enz. Na een dag winkelen in Haaksbergen had ik dit met dankzij de Hema, de Welkoop, Top 1 Toys, Boek en Buro, tuincentrum Groengilde ‘t Niej’nhoes Buurse snel voor elkaar.”

Naast de doe-pakketten zijn er fleurige plantenbakken en zomerbloeiers door Uzin Utz Nederland ter beschikking gesteld voor de 5 locaties. Marianne Haverman van JP van den Bent: “Hier was op onze locaties écht behoefte aan. De boel is nu enorm opgefleurd. Het leuke was dat niet alleen wijzelf maar ook onze cliënten hierbij betrokken waren. Want, zowel de locaties van Aveleijn en die van JP van den Bent hebben deze aankleding zelf verzorgd. Dus we hadden 2 vliegen in een klap: alles mooi in de bloemen en meteen een leuke activiteit voor de bewoners.”

Op woensdag 6 mei zijn alle 5 doe-pakketten aangeboden aan Aveleijn en de JP van de Bent Stichting. Gerben Bouwmeester : “We hadden dit bijzondere moment heel graag muzikaal willen omlijsten met een leuk verrassings-optreden voor alle bewoners. We hadden er echt een feestje van willen maken. Helaas is dit in verband met de genomen maatregelen in verband met Corona niet mogelijk.”