Beklimming toren Bonifatiuskerk

De Franciscusbende organiseerde weer een gezamenlijk ontbijt en een bezichtiging van de kerktoren.

Kinderen van de Fanciscusbende kwamen met hun ouders samen in de pastorie bij de Bonifatiuskerk om te ontbijten en daarna de toren te beklimmen. De animo was groot. Voor lang niet iedereen, die erbij wilde zijn, was er plek. De kinderen en ouders waren erg enthousiast.

Het beklimmen van de toren was spannend; de rondleiding in de kerk interessant. ‘Het is leuk om andere mensen te ontmoeten en samen met met je eigen en andere gezinnen te ontbijten’, zei één van de ouders. De organisatie was in handen van de ‘Franciscusbende’. De ‘bende’ is een initiatief van de Franciscusparochie. Eens in de zoveel tijd organiseert de ‘bende’ een activiteit voor kinderen en/of ouders: ‘We gaan voor gezelligheid en plezier, elkaar beter leren kennen en houden daarbij een lijntje met kerk en geloof.’

De activiteiten worden afgestemd op kinderen in de leeftijd van groep 5 tot en met 8. Je kunt je per keer opgeven. Iedereen is welkom. Belangstellenden kunnen ook zelf met ideeën voor activiteiten komen. De volgende activiteit wordt een vossenjacht rond de Pancratiuskerk op vrijdagavond 10 december.

Kijk voor meer informatie op de website van de Fransiscusparochie

Volg het nieuws in Haaksbergen

Tekst: Frank de Heus, Franciscus parochie