Boekenauteur helpt Sint met gedicht

Dolf Ruesink levert kopers van zijn boek een compleet rijmwerk op maat.

Om in Sinterklaastijd een leuk presentje te vinden, blijft lastig, een passend gedicht maken is nog moeilijker. Dolf Ruesink heeft er een oplossing voor. De in Haaksbergen woonachtige journalist en auteur levert kopers van zijn nieuwste boek een compleet rijmwerk op maat.

Bij Boek en Buro in Haaksbergen is het onlangs verschenen ‘Bewaar de herinnering’ een absolute bestseller. ‘Er is veel vraag naar het boek’, zegt eigenaar Arthur Bake. ‘Het thema van de jaren 50 en 60 spreekt de mensen aan. Ze herkennen veel van vroeger in dit boek.’

Ruesink (67) beschrijft in zijn nieuwste uitgave hoe het alledaagse leven in de weemoedjaren was. Alles komt aan bod: van de melkboer, bakker en groenteman die met hun waren aan huis kwamen tot de jeugd die opgroeide zonder spelcomputers en strijd leverde met ouders omdat ze graag lange haren wilden dragen.

‘Al die herkenbare onderwerpen zijn verwerkt in een mooi Sinterklaasgedicht’, vertelt de auteur. Bij de aankoop van het boek krijgt men het rijmwerk gratis mee. De gulle gever kan het gedicht makkelijk verpersoonlijken door de naam van de ontvanger en eventueel een extra regel toe te voegen.

Dolf Ruesink hoopt met zijn werk als ‘dichtpiet’ St. Nicolaas een handje te helpen. Over de verkoop van het warm ontvangen nostalgieboek is hij tevreden. ‘De eerste druk telde tweeduizend exemplaren en daar is in korte tijd al ruim de helft van over de toonbank gegaan. De herdruk wordt waarschijnlijk een vernieuwde luxere editie.’

De gedichtenactie bij Boek en Buro in Haaksbergen loopt nog tot en met 6 december 2020.

foto: Nico Asbroek