Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

Twente heeft 29 kazernes.

De sirene gaat. Klinkt als… Brandweer Twente! Ben jij ON FIRE? Brandweer Twente zoekt voor 12 kazernes collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Op maandag 9 augustus trapt Brandweer Twente de online campagne voor het werven van vrijwilligers af. Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

‘Mariska is 24/7 ON FIRE’. Mariska is één van de vrijwilligers die centraal staat in de online wervingscampagne. Ze laat zien hoe een gezinsleven te combineren is met de vrijwillige brandweer. Hoe past Brandweer Twente in jouw leven?

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Mariska, Tony en Brian bestrijden samen met hun collega’s jaarlijks ruim 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers zoals Mariska die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Ben jij ook ON FIRE?

Wij zoeken enthousiaste en gedreven vrijwilligers voor de kazernes van Boekelo, Denekamp, Den Ham, De Lutte, Diepenheim, Enter, Haaksbergen, Nijverdal, Oldenzaal, Ootmarsum, Vriezenveen en Weerselo.

Twente kan op jou rekenen!

Voor de meeste kazernes zoeken we brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije opkomst). Je wordt onderdeel van een hecht team binnen een kazerne. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer.

Flexwerkende vrijwilligers op kazernes

In verband met COVID-19 is dit jaar de campagne voornamelijk online. De campagne richt zich ook op de doelgroep flexwerkers, mensen die voor hun werk niet gebonden zijn aan een vaste werkplek. We bieden hen gratis werkplekken met voorzieningen aan. Belangstellenden zijn verbonden aan een kazerne en zijn onderdeel van het lokale team. De flexwerker is gemiddeld twee dagen in de week in de kazerne en rukt bij een alarmering uit. We maken het graag mogelijk, hoe past Brandweer Twente in jouw wereld?

Kom werken bij de warmste werkgever van Nederland
Wil jij maatschappelijk relevant zijn? Je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Ben je benieuwd hoe een gezinsleven te combineren is met de vrijwillige brandweer? Kijk dan op de website van de Brandweer Twente en word ook vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

Solliciteren kan tot en met maandag 6 september. Op zaterdag 21 augustus organiseert Brandweer Twente een online informatiebijeenkomst waarvoor je je via de site kunt opgeven.

Volg het nieuws in Haaksbergen