Cultuurmakers – Annet van Elk houdt van een leuke verslaving

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Annet van Elk. De in Hengelo woonachtige kunstenares maakt handgemaakte unieke oorbellen.

Sieraden voor elk seizoen

‘Je begint klein, het groeit uit naar alle soorten en maten’. Typisch een citaat van een pensionado of in dit geval een pensionada. We brengen Annet van Elk in beeld van La Belle Sieraden. Annet was verpleegkundige (‘in alle ‘specialisaties’ zegt ze erbij), maar inmiddels alweer geruime tijd gepensioneerd. ‘Zo ontstond alle tijd voor hobby’s’ stelt ze vast.

Ze kwam ‘leuke oorstekers’ tegen en bedacht, dat het wel leuk zou kunnen zijn om zelf sieraden te gaan ontwerpen in alle mogelijke kleuren. En om vervolgens die kleuren aan te gaan passen aan het jaargetijde. ‘Want vrouwen dragen toch kleding in kleuren of combinaties, die passen bij het jaargetijde’ legt ze uit. Daar moeten ook de sieraden bij aangepast worden. Met die filosofie ging ze aan het ontwerpen. ‘Maar ik maak nooit een hele serie, elk sieraad moet uniek zijn’.

Schilderen

Ze schildert ook, met acryl. ‘Toen bedacht ik, dat zo’n schilderij ook mooier gemaakt moest kunnen worden door de bovenlaag glanzend te maken. Ik werkte al veel met epoxy en dat materiaal heb ik voor dat doel ook maar gebruikt. Simpel: schilderij waterpas leggen en een laag epoxy eroverheen.

Annet noemt haar kunstzinnige activiteiten ‘een leuke verslaving’. Ze bedenkt steeds wat nieuws. Zo is ze gaan zoeken naar kleinere onderdeeltjes voor oorhangers. ‘Van het een komt het ander’, zegt ze.

Kunstmarkt Haaksbergen 2024

Annet van Elk neemt deel aan de Kunstmarkt Haaksbergen 2024. Deze kunstmarkt is een wervelend, kleurrijk, vernieuwend, creatief jaarlijks terugkerend evenement waar kunst- en cultuurmakers en vele, vele bezoekers iedere zomer naar uitkijken.

In 2024 wordt de kunstmarkt in Haaksbergen voor de 18e keer georganiseerd, op zondag 21 juli 2024. De kunstmarkt zal worden gehouden in Park Scholtenhagen.

Kijk voor meer informatie op de website van Annet van Elk

Kijk voor meer informatie op de instagram pagina van Annet van Elk

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen

Veel meer portretten van cultuurmakers vind je op de website van Art4More

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: Ton van Rijswijk
Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Chayen ter Braak
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet