Cultuurmakers – Julia Meulenkamp

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Julia Meulenkamp.

Julia is 13 jaar en woont in Haaksbergen. Ze zit in klas 2th1 van het Assink Lyceum aan de van Brakelstraat in Haaksbergen. Haar grootste passie is tekenen, waarbij ze kleur niet schuwt. Ze tekent al van jongs af aan en was altijd al met creatieve dingen bezig. En dat wil ze het liefst altijd blijven doen. Alles om haar heen inspireert haar.

Tijdens Haaksbergen Toont Talent Toptijd heeft ze een kunstwerk gemaakt onder leiding van kunstenares Marianne Appels. Het thema voor deze workshopronde was ‘vrijheid en herdenken’. Met haar kunstwerk wil Julia vrede uitbeelden: laat iedereen zijn wie hij of zij is en laat een ieder in zijn waarde.

Het project heeft ervoor gezorgd dat ze er nu helemaal zeker van is dat ze naar de kunstacademie wil. Ze raadt de workshop aan iedereen aan omdat het maken van kunst je een lekker en goed gevoel geeft.

Mensen met tatoeages ziet Julia als levende kunstwerken. Ze zou dan ook graag tatoeage-artiest willen worden.

Het maakt haar niet uit waar ze gaat wonen maar ze wil graag een lekker druk en leuk huis met veel planten.

Julia heeft geen favoriet museum omdat ze nooit in een museum is geweest.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Tekst: jolanda Bouwmeesters
Foto: Marianne Appels
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet