Cultuurmakers – Lisa Jansen

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Lisa Jansen.

Lisa Jansen is 13 jaar en woont in Sint Isidorushoeve. Ze zit in klas 2bk2 van het Assink Lyceum locatie van Brakelstraat in Haaksbergen. Haar grootste passie is dansen. Daarnaast vindt Lisa het leuk om te helpen bij turnlessen. Ze spreekt graag af met vrienden en vriendinnen en is creatief. Social media is haar grootste inspiratiebron.

Lisa Jansen heeft meegedaan aan een cultuurworkshop bij het project Haaksbergen Toont Talent Toptijd. Daar heeft ze haar allereerste kunstwerk gemaakt, onder leiding van kunstenaar Patrick van den Burg.

Het thema van Haaksbergen Toont Talent Toptijd voor deze workshopronde was ‘vrijheid en herdenken’. Lisa vond het erg leuk om te leren hoe ze met een spuitbus met verf een graffiti kunstwerk kan maken. Zo is leren wel leuk! Met haar kunstwerk wil ze zeggen dat vrijheid voor iedereen is.

Lisa hoopt over 10 jaar hoopt in de kinderopvang te werken en heel gelukkig te zijn.

Lisa heeft geen favoriet museum.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Tekst: jolanda Bouwmeesters
Foto: Marianne Appels
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet