Cultuurmakers – Solin Ali

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Solin Ali.

Solin is 14 jaar en woont in Haaksbergen. Ze zit in klas 2th2 van het Assink Lyceum aan de van Brakelstraat in Haaksbergen. Haar grootste passie is tekenen maar ze maakt ook heel graag vriendinnen. Eten en tekenen zijn haar grootste inspiratiebron.

Tijdens Haaksbergen Toont Talent Toptijd heeft ze haar allereerste graffiti kunstwerk gemaakt onder leiding van kunstenaar Patrick van den Burg.

Het thema van Haaksbergen Toont Talent Toptijd voor deze workshopronde was ‘vrijheid en herdenken’. Haar kunstwerk beeldt uit dat iedereen vrij mag zijn.

Solin heeft ze tijdens de workshops ondervonden dat kunst maken erg leuk en interessant is en dat het het beste uit jezelf naar boven haalt. Ze raadt het dan ook iedereen aan.

In de toekomst wil Solin graag opstromen naar de HAVO. Het is haar ambitie om tandarts te worden. Daarnaast wil ze graag meer lessen gaan volgen in het maken van kunst. Maar bovenal wil ze heel gelukkig zijn en ergens op een strand gaan wonen.

Solin vindt alle musea mooi, elk op hun eigen manier.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Tekst: jolanda Bouwmeesters
Foto: Marianne Appels
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet