De Kappen draait weer volop: De Luizenmoeder en meer

In de Bioscoopzaal van theater De Kappen zijn weer de leukste films te zien.

Na wederom een lange verplichte sluiting vanwege de lockdown is De Kappen na maanden weer geopend. De Kappen verwelkomt iedereen in de huiskamer van Haaksbergen! Het filmhuis en start met een grote klapper: Luizenmoeder – De Film op donderdag 31 maart 2022 om 20.00 uur.

‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent…’ Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm. Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de coronacrisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interimdirecteur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

Naast de Luizenmoeder draait het filmhuis op 21 april 2022 nog een grote kaskraker: West Side Story (versie 2021). Op zaterdag 2 april 2022 staat Spot On: muziektheater op het toneel. Drie hartsvriendinnen van de middelbare school besluiten elkaar na 25 jaar weer eens op te zoeken. Ze spreken af in de kroeg waar ze heel wat spijbel uurtjes samen hebben doorgebracht. Een dierbare plek waar ze lief en leed met elkaar gedeeld hebben. Hoe is ieders leven verlopen? En waarom hebben ze elkaar 25 jaar niet meer gezien? Wat is er gebeurd? Wat is er nog over van hun vriendschap?

Kijk voor meer informatie op de website van De kappen

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen