Duiven Han Wildenborg hebben de vorm te pakken

Jonge duivenvlucht vanaf Quievrain.

Vrijdagavond 21 augustus konden de leden van De Vale Doffer hun hart ophalen, want naast een natourvlucht vanuit beek en Donk, kon ook worden ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanuit het welbekende Quievrain, een plaats in de Belgische provincie Hengouwen, gelegen ongeveer 287 kilometer hemelsbreed vanaf Haaksbergen.

De 11 leden van De Vale Doffer hadden vrijdagavond maar liefst 250 duiven ingekorfd voor deze vlucht. Allemaal natuurlijk met het volste vertrouwen, want het weer leek goed te worden en eenieder had zijn duiven deze week vanzelfsprekend weer tot in de puntjes verzorgd. Om 07.45 uur gingen de kleppen van de vrachtwagens open en konden de 250 duiven van de Vale Doffer samen met zo’n 12.400 andere duiven uit Overijssel en Gelderland aan hun terugreis beginnen.

De duiven van de natourvlucht vanaf Beek en Donk, die een uurtje eerder arriveerden, bereikten al snelheden van 108 kilometer per uur, dus stonden de duivenmelkers op tijd op hun post om niet verrast te worden door de aankomsten vanaf Quievrain. Han Wildenborgs duiven bleken wederom niet uit het verkeerde hout gesneden, want ook vandaag stoven ze naar huis en met bijna 112 kilometer per uur viel om 10.19 uur een jonge duif bij Han op de antenne. Goed voor plek 1, de taart, maar alsof het niet genoeg was, legde Han ook beslag op plek 3, 4 en 5. Een prestatie van formaat.

Jan Breukers werd tweede.

Op naar de jonge duivenvlucht van volgende week waar de jonge duiven voor het eerste Frankrijk in gaan. Kan Han de vorm van zijn duiven vasthouden?