Duivencoach Thijs Boomkamp pakt de dubbel!

Wederom plek 1 en 2 voor Thijs met als beloning een slagroomtaart.

Zaterdag 12 september stonden er voor de duivencoaches van De Vale Doffer 2 vluchten op het programma. Een natourvlucht vanuit Quievrain (Belgie) en de laatste jongeduivenvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin (Frankrijk).

Donderdagavond 10 september werden er door de Haaksbergse liefhebbers 107 duiven ingekorfd voor Nanteuil en vrijdagavond 190 duiven voor Quievrain. De aantallen worden minder, omdat de duiven in de rui raken in het naseizoen. Zaterdagmorgen 12 september was het prima duivenweer en om 08.45 gingen bij beide losplaatsen de kleppen van de vrachtwagens open, waarna alle Haaksberse duiven samen met duizenden andere duiven uit Overijssel en Gelderland hun terugreis konden aanvaarden.

Met de wind uit het zuidwesten kon gerekend worden op hoge snelheden en niets bleek minder waar. Om 11.38 zag Thijs vanuit het niets twee duiven verschijnen die als een speer op de klep doken en deze twee duiven hadden de 288 kilometer hemelsbreed vanaf Quievrain binnen de 3 uur overbrugd. Naar later bleek met een gemiddelde snelheid van bijna 100 kilometer per uur. Plek 1 en 2 in de vereniging De Vale Doffer waren voor Thijs, tevens plek 3 en 4 tegen 1863 duiven uit CC5 (Enschede, Glanerbrug, Losser, Beckum) gevolgd door Bart Goering die plek 3 van het podium kon bestijgen door zijn duif om 11.40 uur te klokken. De bloemen voor Thijs, André Siegerink (die hard Heracles fan) won op plek 7 een FC Twente verrassingspakket, maar heeft de bijbehorende FC Twente sjaal de hele avond met verve gedragen. Bart Goering won op plek 10 een waardebon gesponsord door Broodbode Haaksbergen.

De tweede vlucht was een jongeduivenvlucht vanuit Quievrain. Ook deze vlucht werd onder een stralende hemel om 08.45 uur gelost. De afstand bedroeg 437 kilometer. Toen om 13.00 uur de eerste meldingen op internet verschenen vanuit het Gelderse, betraden de Haaksberse melkers hun wachtpost. Om 13.29 uur was Thijs Boomkamp compleet verrast toen een jonge doffer boven het hok cirkelde die na het binnenroepen snel werd geconstateerd. De jonge duif had de 437 kilometer vanaf Nanteuil met een gemiddelde snelheid van ruim 90 kilometer per uur overbrugd. Na 12 minuten kreeg Thijs ook nummer 2. Wederom plek 1 en 2 voor Thijs met als beloning een slagroomtaart. Op plek 3 vinden we Andre Siegerink die zijn duif om 13.44 uur klokte. Op plek 5 wint Han Wildenborg een waardebon van Bakker Bart Haaksbergen. En op plek 14 wint Harry Leferink een verrassingspakket van Elektroworld Breukers. Han Wildenborg wordt hiermee kampioen op de jongeduivenvluchten. Op naar volgende week, de laatste vlucht vanuit Etroeungt. Wie houdt zijn duiven nog even in de veren en schrijft de laatste wedvlucht van 2020 op zijn naam?