Engelse Mijlenloop op 26 maart

Wie deel wil nemen aan de Engelse Mijlenloop kan zich nu inschrijven.

Sportief Haaksbergen kan zich opmaken voor een nieuwe Engelse Mijlenloop. Op zondag 26 maart 2023 is het weer zo ver. Hardloopliefhebbers die mee willen doen moeten zich van tevoren inschrijven. De inschrijving is inmiddels geopend. Jong, oud, geoefend of niet: de Mijlenloop biedt mogelijkheden voor allerlei hardlopers. Ook mensen met een beperking kunnen deelnemen. Dit jaar kunnen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en mensen met een beperking kosteloos meedoen. Beginnende hardlopers kunnen meedoen met een hardloopclinic om zich gedegen voor te bereiden op de Mijlenloop.
De mijlenloop biedt voor elk wat wils: 5 mijl (8,05 km), 10 mijl (16,1 km), een Bedrijvenloop, KidsFunrun, Jeugdloop en een loop voor FrameRunners (2,6 km). Met hulp van een loopfiets leggen deelnemers met een lichamelijke beperking hun parcours af. De FrameRunners en de Jeugdlopers starten bij het AVH-gebouw op Park Scholtenhagen en finishen in het centrum. De overige lopers starten op de Markt.

Inschrijven Engelse Mijlenloop

Net als dit jaar kan inschrijven voor de Engelse Mijlenloop alleen vooraf en online. Deelnemers krijgen hun startnummer dan thuis gestuurd. Meer informatie over de loop is te vinden via www.engelsemijlenloop.nl. Hier is ook te lezen hoe je kunt inschrijven voor het hardloopevenement. Wie alvast een impressie wil van de Engelse Mijlenloop kan de sfeervolle aftermovie op de site bekijken.

Buitengebied

De Engelse Mijlenloop is met zijn typisch Engelse entourage uitgegroeid tot één van de grootste en leukste recreatieve wedstrijden in het oosten van het land. Bij de Mijlenloop gaat het behalve om de prestatie óók om de sfeer en gezelligheid in het dorp en op de route. Het parcours voert de deelnemers door het fraaie buitengebied van Haaksbergen. Van het dorpshart richting de hoge Es bij de Buurserbeek gaat het vervolgens van de Oostendorper Watermolen via het Scholtenhagen weer richting de Markt. Deelnemers aan de 10 mijl leggen het parcours twee keer af.

Kijk voor meer informatie op de website van de Engelse Mijlenloop

Kijk meer video’s over sport in Haaksbergen

Kijk meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen