Etroeungt gewonnen door Jan BreukersDe eerste 6 plaatsen voor Jan Breukers

Afgelopen week mochten de duiven voor het eerst dit jaar weer naar Frankrijk. Dit betekent voor zowel de liefhebbers als voor de duiven een vertrouwde lijn met vertrouwde losplaatsen.

Echter bleek het toch een flinke kluif te zijn voor de meeste duiven. Bij De Vale Doffer waren op vrijdagavond 301 duiven ingekorfd door 13 liefhebbers. De duiven werden om 7.45 vanuit Etroeungt gelost en konden vanaf daar beginnen aan hun 305 km lange terugreis naar Haaksbergen.

De eerste duif van Postduivenvereniging De Vale Doffer die zijn weg terugvond in Haaksbergen was, net als de voorgaande weken, een doffer van Jan Breukers die om 11.25 uur landde op het hok. De doffer had hiermee een gemiddelde snelheid van 83 km/u gevlogen.

Het vervolg van de vlucht liep stroperig en het duurde bijna een uur voordat de 76 benodigde duiven voor de uitslag thuis waren. Aan het einde van de dag bleek echter dat de meeste duiven weer netjes thuisgekomen waren. 


Uitslag Etroeungt met de man die zijn duiven enorm in forme heeft: Jan Breukers. Formidabel 1 t/m 6 en ook plek 1 in de CC5 van afdeling 9 met 2735 duiven.