Haaksbergse week van inclusiviteit en diversiteit, hijs de inclusiviteitsvlag.

Haaksbergse week van inclusiviteit en diversiteit, hijs de inclusiviteitsvlag.

Wanneer

3 oktober 2023    
17:45 - 18:15

Haaksbergse week van inclusiviteit en diversiteit, hijs de inclusiviteitsvlag.

De Haaksbergse week van inclusiviteit en diversiteit gaat over het streven naar een samenleving die staat voor verbondenheid en het respecteren van verschillen. Onder het motto “Verschil Verrijkt” wordt iedereen gestimuleerd om de verschillen te waarderen en ieders unieke talenten te omarmen en benutten.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders het gevoel hebben dat polarisatie juist toeneemt. Tegenstellingen nemen toe, discussies worden pittiger en de nuance lijkt verloren te gaan. Kortom: mensen komen steeds harder tegenover elkaar te staan. In de week van inclusiviteit en diversiteit pleit Haaksbergen daarom voor verbondenheid. Mét ruimte voor verschil omdat alleen dan de kracht van diversiteit benut kan worden.

Verschil verrijkt
Diversiteit gaat over de mix van verschillen tussen mensen: demografisch (leeftijd, religie, gender, seksuele diversiteit, cultuur), fysieke mogelijkheden, maar ook over verschil in karakters, opleidingsniveau, vakgebieden, organisatiecultuur, noem maar op. Kortom, diversiteit gaat over alle verschillen tussen mensen.

Hijs de inclusiviteitsvlag
Dinsdag 3 oktober is de wereldwijde diversiteitsdag. Om 18.00 uur hijst wethouder Pieter van Zwanenburg de inclusiviteitsvlag, in het bijzijn van betrokken Haaksbergenaren die zich steeds weer inzetten om iedereen mee te laten doen met de samenleving. Het hijsen van de inclusiviteitsvlag is het startpunt van een hele reeks van dialoogsessies over de ervaringen met inclusiviteit en diversiteit in Haaksbergen. Welke betekenis geven wij daaraan en hoe gaan wij met elkaar om? Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze symbolische aftrap aanwezig te zijn, op 3 oktober 2023 17.45 uur in het gemeentehuis van Haaksbergen.

datum: 03-10-2023
tijd: van 17.45 tot 18.30 uur
locatie: Gemeentehuis van Haaksbergen, Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen
entreeprijs: gratis

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.