Jeanne Bieruma Oosting – beeldende kunstlezing door Jolande Withuis

Jeanne Bieruma Oosting – beeldende kunstlezing door Jolande Withuis

Wanneer

22 februari 2023    
19:30 - 22:30

Jeanne Bieruma Oosting – beeldende kunstlezing door Jolande Withuis

Voorjaar 2022 verscheen bij De Bezige Bij de biografie van Jeanne Bieruma Oosting, geschreven door Jolande Withuis. Het boek, met de werktitel Geen tijd te verliezen, gaat over het leven van een van de bekendste Nederlandse schilderessen van de twintigste eeuw. Rond het verschijnen van de biografie zal er ruime museale aandacht zijn voor Bieruma Oostings werk.

Jeanne Bieruma Oosting behoorde tot de generatie vrouwen die opgroeide ten tijde van de strijd om het vrouwenkiesrecht; ze greep de kans iets anders met haar leven te doen dan te trouwen en kinderen te krijgen. In haar patricisch-adellijke milieu was het een schande als een vrouw een beroep uitoefende. Haar wens een kunstopleiding te volgen stuitte dan ook op grote tegenstand bij haar ouders. Dit maakte haar tot een volhardende persoonlijkheid, die ‘geen tijd te verliezen had’: ze wilde werken. Dit alles en nog veel meer komt aan bod in een boeiend en indringend portret van de briljante kunstenares Jeanne Bieruma Oosting.

Locatie: Theater de Kappen
Datum: 22 februari
Tijd: 19:30 – 22:30
Toegangsprijs: €10,00
Let op! Dit is een activiteit van De Kunstkring Haaksbergen, kaartjes voor deze activiteit kunnen alleen aan de deur worden gekocht.