Tentoonstelling Rekkense Inrichtingen

Tentoonstelling Rekkense Inrichtingen

Wanneer

16 januari 2023 - 29 april 2023    
09:00 - 17:00

Tentoonstelling Rekkense Inrichtingen

Museum de Scheper heeft tot en met 29 april een grote tentoonstelling met reünies en lezingen over het verhaal van Rekken, toen en nu.

De Van Ouwenaller Vereniging (v/h Rekkensche Inrichting) met een scala aan instituten op haar terrein (waaronder Oldenkotte), zou in 2023 haar 110-jarig bestaan vieren. Inmiddels zijn de Rekkense Inrichtingen in 2017 opgeheven en zijn sommige gebouwen gesloopt of hebben een nieuwe bestemming gekregen.
Slechts enkele instituten zijn tot op heden zelfstandig doorgegaan. Eens was deze instelling (gelegen vlakbij de Duitse grens) een van de grootste werkgevers in deze regio en herbergde een vele mensen die zorg en verpleging nodig hadden.

Museum de Scheper heeft tot en met 29 april een grote tentoonstelling met reünies (21 januari en 25 maart) en lezingen over het verhaal van Rekken, toen en nu. De uitnodiging voor een van deze twee reüniedagen is vooral bestemd voor mensen die tussen 1913 en 2014 werkzaam waren bij de Rekkense Inrichtingen of tbs-kliniek Oldenkotte cq Van Ouwenaller Vereniging.

Plaats van samenkomst is Museum De Scheper in Eibergen, waar de oud-medewerkers tussen 13 en 17 uur welkom zijn. Aanmelden kan op info@museumdescheper.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van Museum de Scheper

Kijk voor meer informatie op de website van de Rekkense Inrichtingen