Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Literair Concert in de Protestantse Kerk

10 maart 15:00 - 16:30

Gedichten en Muziek met Carel ter Linden en Mirjam Karres

Al enige jaren trekt Carel ter Linden samen met pianiste Mirjam Karres, met een programma van gedichten en muziek het land door. De gedichten zijn ontleend aan zijn bundel “Om een zin” (Arbeiderspers 2008). Mirjam Karres koos, als illustratie bij de teksten, muziek van Scarlatti, Bach, Schumann, Chopin, Liszt en Debussy.

Carel ter Linden
Carel ter Linden werd na een studie rechten en theologie predikant in Hoogvliet, Oegstgeest en Den Haag (Kloosterkerk). Hij schreef een aantal boeken op pastoraal en theologisch gebied, en hield naar aanleiding daarvan lezingen. In 2008 verscheen bij de Arbeiderspers zijn dichtbundel ‘Om een zin’. Dit heeft geleid tot een programma van gedichten uit deze bundel, waarbij pianiste Ariane Karres muziek koos als een weerspiegeling van de tekst. Na haar overlijden in 2013 heeft haar dochter Mirjam, dit programma voortgezet en nieuwe vorm gegeven.

Mirjam Karres
Mirjam Karres studeerde aan het conservatorium in Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya. In 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapana-Italië. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-piano duo, waarmee zij een concertreis door Singapore, Brunei en Maleisië maakte. Mirjam nam deel aan verschillende festivals, o.a. het Britten-Pears festival in Aldeburgh. en het Manchester Music Festival in Vermont-USA. Met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest speelde zij het Tweede Pianoconcert van S. Rachmaninoff en later volgde ook het pianoconcert van R. Schumann. Zij is lid van het Scarbo pianistencollectief waarmee ze pianoconcerten uitvoert met orkest.

Sinds 2013 treedt zij regelmatig op met Carel ter Linden in het literaire programma ‘Om een zin’, waar gedichten en solowerken uit de pianoliteratuur elkaar afwisselen. Meer dan 90 podia (kerken en theatertjes) deden zij daarbij aan in Nederland.

datum: 10-03-2024
tijd: van 15.00 tot 16.30 uur
locatie: Protestantse Kerk, Jhr. von Heijdenstraat 6, 7481ED Haaksbergen
entreeprijs: vrije gift

Voor meer informatie: https://www.pkn-haaksbergen.nl/

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.

Kijk hier voor de agenda van Twente e.o.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
15:00 - 16:30