Ga met de fiets op bezoek bij boeren in Haaksbergen

Vier gastvrije boerenbedrijven stellen hun deuren open op donderdag 4 augustus.

Op donderdag 4 augustus 2022 stellen vier boerenbedrijven hun bedrijf open voor het publiek tussen 10.00 en 16.00 uur. Daarvoor wordt een fietstocht richting Buurse/ Enschede georganiseerd.

Voor de toertocht is per deelnemer een startbewijs inclusief route en koffiebon, te koop voor € 3,50 bij de startplek op de parkeerplaats bij Zwembad De Wilder (Scholtenhagenweg) tussen 9.30 en 13.00 uur. Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis onder toezicht van een volwassene meefietsen. (Let op: alleen contant betalen is mogelijk en er mogen geen honden meegenomen worden)

Het eerste gastbedrijf, dat de deuren opzenzet is het melkveebedrijf van Mts. Lohuis is. Twee melkrobots zorgen ervoor dat de koeien (110 stuks) de gehele dag naar behoefte gemolken kunnen worden. Op deze locatie wordt koffie geschonken.

De tweede locatie is het melkgeitenbedrijf van Wim, Riëtte en zoon Gert Wissink. Zij houden 800 melkgeiten van het type Hollands witte melkgeit, ook wel de ‘Sahnegeit’ genoemd. Er kunnen 80 geiten tegelijkertijd worden gemolken. Daarnaast zijn er ook zo’n 200 opfoklammeren en een tiental bokken gehuisvest.

Dan gaat de tocht richting Paardenkliniek De Watermolen, gerund door de dierenartsen Arie Hoogendoorn en Vic van Loon. De kliniek is uitsluitend voor de behandeling van paarden, denk hierbij aan o.a. het maken van röntgenfoto’s, lasertherapie en allerlei operaties. Er is stalling voor 22 paarden. Op deze locatie is een springkussen voor de kinderen en er worden pannenkoeken geserveerd.

Het laatste bedrijf in de route is het melkveebedrijf van Henk, Anja en zoon Jurgen ten Elshof. Zij hebben zo’n 100 melkkoeien. Hun vee graast niet alleen op cultuurgrond maar ook op natuurgrond. Hier is er gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een drankje of ijsje.

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet