Haaksbergen stressvrij de lente in!

Zelf weten wat je kunt doen om stressklachten te voorkomen is waardevol wanneer de werkdruk hoog is.

Stressklachten vallen pas op als je een periode te lang over je grenzen heen bent gegaan. Terwijl ons lichaam toch vrij snel, al is het subtiel, laat merken dat het tijd is om rustiger aan te doen. Denk jij dit ook te ervaren? Dan is het tijd voor de online webinar ‘Haaksbergen stressvrij de lente in’, een samenwerking tussen Bibliotheek Haaksbergen en de Haaksbergse ondernemers.

Vaak denken we dat het niet mogelijk is, stressvrij, en gaan we ‘gewoon nog even door’. Hier zijn we ook mee opgevoed in Twente, velen van ons hebben een ‘niet zeuren, maar doorgaan’ mentaliteit. De boterham wordt achter de laptop opgegeten en tijdens de pauze kan er ook een overleg plaatsvinden. Het is dan moeilijk om wat rustiger aan te doen, zeker wanneer je thuis ook nog bezig bent met thuisscholing.

Wanneer er een lange periode sprake is van chronische stress, kan het zijn dat het herstellen van de toegenomen stress niet bij iedereen lukt. Dit is afhankelijk van onder andere je thuissituatie, maar ook je persoonlijke eigenschappen. Nu is stress alleen in principe niet het probleem, maar het tekort aan herstel wel. Werk je harder, dan moet je ook meer ontspannen. Dit doen we echter niet altijd. Wanneer we maar doorgaan, gaat ons lichaam teveel stresshormonen aanmaken. Zelfs wanneer we in rust zijn. Langzaam ontstaan er dan stressklachten. Dit is een sluipend proces, wat we zelf vaak niet door hebben. Onze omgeving ziet het vaak eerder dan jijzelf.

Zelf weten wat je kunt doen om stressklachten te voorkomen is waardevol wanneer de werkdruk hoog is. Je hebt dan de controle en kunt je gedrag positief beïnvloeden om zo geen klachten te gaan ontwikkelen. Om iedereen deze kennis te geven hebben we ervoor gekozen om dit delen tijdens een webinar, waarbij we ons vooral richten op preventie. Stresscoach Evelien Aarten legt uit wat stress precies is en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen: “Als je naar je lichaam luistert kan het zijn dat je het verkeerde gaat doen. Met de juiste kennis kan je de werkdruk de baas blijven.” Het doel van het webinar is dat je leert wat jij zelf kunt doen om gezond te blijven en geen stressklachten te ontwikkelen.

Tijdens dit webinar leer je stressklachten voorkomen, herkennen en beïnvloeden. Evelien Aarten neemt je mee in de wereld van stress. Hoe werkt je stresssysteem. Hoe ga je van vermoeidheid naar burn-out. Welke symptomen horen allemaal bij stress. Je doet een stresstest om te kijken waar je staat. Nu je weet waardoor je stress krijgt, leert Evelien Aarten je ook hoe je jouw stresssysteem kunt beinvloeden. In dit webinar krijg je concrete en praktische handvatten om weer naar rust in je hoofd en in je lijf te gaan. Geef je op via www.bibliotheekhaaksbergen.nl en ga stressvrij de lente in!

Het webinar vindt plaats op dinsdag 23 maart van 10.00 tot 11.00 uur via de website van de Bibliotheek Haaksbergen

Bekijk meer Nieuws uit Haaksbergen

Meer over Ondernemen in Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet