Han Wildenborg wint en Herman ter Avest kan de pot op

De eerste duif heeft precies 3 uur over de vlucht gedaan.

Nadat vorige week de jonge duivenvlucht werd afgelast vanwege de hitte en het dierenwelzijn, konden de jonge duiven vrijdagavond 14 augustus weer worden ingemand voor een jonge duivenvlucht vanuit het Belgische Bierges.

Vol zelfvertrouwen togen de meeste liefhebbers dan ook naar het clublokaal om hun gevederde vrienden in te korven. Maar liefst 346 jonge duiven werden vrijdagavond ingezet door de 11 leden van De Vale Doffer.

Deze vlucht had een van de sponsoren een speciale prijs beschikbaar gesteld, namelijk een spiksplinternieuwe wc-pot van Geberit t.w.v. ruim 150 euro. Wellicht hadden daarom de Haaksbergse duivenmelkers deze week extra vaak hun hok gekrabd of nog even het water ververst, want zo’n prijs win je natuurlijk niet elke vlucht.

Nadat zaterdag 15 augustus de mist was opgetrokken, kregen de duiven om 11.15 uur het startsein. Het werd door de drukkende hitte en de opkomende bewolking een pittig vluchtje. Maar de man die zijn jonge duiven enorm kan motiveren deed het ook vandaag weer. Precies 3 uur na de lossing stormde een klein duivinnetje om 14.15 uur het hok in bij jonge duivenspecialist Han Wildenborg. Ze had de 216 kilometer hemelsbreed in 3 uur overbrugd en dat leverde Han de eerste prijs en dus een mooie bos bloemen op.

Herman ter Avest had voor deze vlucht 50 duiven ingekorfd en zag zijn duif om 14.31 uur weerkomen. Op plek 6 van de uitslag won hij de zo felbegeerde toiletpot. Enkele leden boden al aan deze pot ter plekke even te testen op functionaliteit, maar daar werd door Herman geen toestemming voor gegeven. Op naar volgende week waar de jonge duiven voor het eerst de Franse grens aan gaan tikken.