VIDEO Heel Haaksbergen kijkt naar de Twentse serie ‘Voorbij Corona’

Iedere dag vertelt iemand uit Twente zijn of haar verhaal.

Is december 2020 een maand om naar uit te kijken of om tegenop te zien? Dat is de vraag die Annemarie, Lucinde, Ellen en Jurre zichzelf stelden. Dit gaf voor hen aanleiding tot het samen initiëren van het project ‘Voorbij Corona’. Een project waarin elke dag in december iemand uit Twente zijn of haar Corona ervaring deelt.

Hoewel het project al snel uitgroeide, begon het als een burgerinitiatief aan de keukentafel in Borne. Annemarie en Ellen zagen de noodzaak om dit project Twente breed te trekken en realiseerden zich nog niet wat dit betekende voor de omvang van het project. Met Jurre als cameraman en Lucinde als journalist erbij vormen zij de basis voor een reeks prachtige portretten. Hierbij kun je denken aan Wout Brama in een lege Grolsch Veste en muzikant Henny Thijssen over de anticlimax na het winnen van The Voice Senior, maar ook aan de 90jarige Zuster Josephine, een medewerker van de teststraat en de kapster om de hoek.

Annemarie licht de sympathieke actie toe: “Dit is in vele opzichten een bijzonder jaar. De impact van het coronavirus is enorm. En zeker in deze tijd, nu de dagen korter worden, wordt alles uitvergroot. De eenzaamheid, het verdriet, de wanhoop. Waar normaal gesproken het einde van het jaar wordt gebruikt voor herdenkingsbijeenkomsten met muziek, gedichten en het ontsteken van kaarsen wordt ons dat dit jaar onmogelijk gemaakt. Dit bracht ons bij elkaar en zo ontstond het initiatief. Op deze manier hopen we mensen in deze emotionele tijden samen te brengen en steun te vinden in de ervaring van een ander.”

Ze vervolgt: “We hebben zowel kopstukken uit onze regio als onbekenden Twentenaren gevraagd om zo anderen de steun te geven die ze nu zo nodig hebben. Steun bij het verlies van een dierbare of van je baan, maar het kan net zo goed steun geven bij het verlies van je vrijheid en van die zo vanzelfsprekende gezelligheid die december zo kenmerkt. Iedereen heeft wel iets groots of juist iets kleins om over te rouwen. Hoe mooi zou het zijn dat de kijker van de video’s de steun en de kracht ervaart, waaraan hij of zij zo’n behoefte heeft. Kortom, het treft ons allemaal”.

De mooi in beeld gebrachte ‘lichtpuntjes’ worden vanaf 1 december dagelijks op tv en Social Media verspreid door veel lokale media in Twente, waaronder RTV Sternet.

Op het televisiekanaal van Omroep Almelo dat in heel Twente te ontvangen is, kun je de uitzendingen dagelijks zien vanaf 18 uur, na afloop van het Almelose journaal. Klik op deze link voor de tv frequenties van Omroep Almelo.

Kijken jullie samen met Jurre, Ellen, Annemarie en Lucinde naar ‘Voorbij Corona’?

Kijk voor meer informatie op:
voorbij corona op facebook
de voorbij corona website

Kijk hier de eerste zes afleveringen :