Helden van HSC 21

‘Voetballers die je elke dag in Haaksbergen kunt tegenkomen. Tijdens het werk, in school, bij de supermarkt of op het sportveld. Jong en oud’.

De één bekend als aanvoerder, een ander als fanatieke spits bij de mini’s of als gezellige recreant bij de zaalvoetballers. Bij HSC’21 vind je ze allemaal.
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging (1921-2021) zijn alle in teamverband spelende leden, net als vrijwilligers en bestuursleden, op de foto gezet voor een uniek jubileumboek.
In tegenstelling tot de jaarlijkse voetbalalbums, met spelers van de Nederlandse eredivisieclubs, gaat het ditmaal juist om sporters uit de eigen woonplaats. Op een veertigtal teamfoto’s en liefst 532 te verzamelen stickers staan ze afgebeeld. Ook de rijke geschiedenis van de vereniging kreeg een plaats in het boek. Daarmee is vastgelegd hoe vele generaties uit Haaksbergen en omgeving een sterke band hadden en hebben met HSC’21.

Albert Heijn is al vele jaren een trouwe partner van de club en werkte graag mee aan de totstandkoming van het boek en een actie rond het verzamelen van plaatjes. De supermarkt doet dat uit lokale betrokkenheid en verwacht onder klanten veel belangstelling. Gedurende acht weken zal er in de winkel volop aandacht zijn voor de vereniging, het jubileumboek en de zakjes met stickers, die klanten bij hun aankopen krijgen.

Bij het 90-jarig bestaan werden de spelers destijds ook op de foto gezet. Veel jeugdspelers van toen zijn nu actief in de seniorenteams. Dit jubileumboek zal niet alleen een bewaarexemplaar zijn voor de 850 leden van de vereniging, maar ook voor andere belangstellenden, vrienden, collega’s, buren en familieleden. Iedereen in Haaksbergen en de nabije regio (her)kent vast en zeker één of meerdere deelnemers.

‘Een voetbalboek waarin je zelf een hoofdrol speelt!’

Camera: Wim Bouwmeester
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen

Meer over sport in Haaksbergen