Hittegolf bereikt ook Haaksbergen

Rijkswaterstaat komt met hitteprotocol.

Ook in Haaksbergen worden vanaf 24 juni temperaturen vanaf 30°C verwacht. Let extra op mensen in uw omgeving die misschien uw hulp kunnen gebruiken.

Tip: Zorg dat u altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als u naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.

Rijkswaterstaat vindt het onverantwoord dat weggebruikers bij hoge temperaturen langdurig in de zon op hulp moeten wachten en stelt daarom het hitteprotocol in werking.

Het hitteprotocol houdt in dat automobilisten die met pech langs de weg komen te staan direct worden geholpen. Woensdagochtend 24 juni 2020 om 10.00 uur treedt het protocol in werking tussen 10.00 en 20.00 uur in de provincies waar volgens het KNMI een grote kans is op temperaturen van 30 ºC of hoger.

Tips voor weggebruikers bij hitte:
Het advies aan de weggebruikers is zich goed voor te bereiden en alert te zijn bij hitte. Neem voldoende drinkwater mee, mede omdat de concentratie door hitte kan afnemen. Daarnaast is het ook handig om een paraplu mee te nemen, deze kan als parasol dienen als men bij pech veilig achter de vangrail op een weginspecteur of de berger wacht.

Weggebruikers moeten de komende tijd ook rekening houden met overlast door bermbranden. Vooral bij lange perioden van droogte stijgt de kans op bermbranden aanzienlijk. Rijkswaterstaat roept weggebruikers met klem op om hun sigarettenpeuken en ander afval binnenboord te houden. Niet alleen omdat het verboden is, maar zeker ook omdat ze met het warme weer snel brand kunnen veroorzaken.

Wanneer je onderweg een bermbrand ontdekt, zoek dan een veilige plaats, zoals een parkeerplaats of tankstation, en bel 112 of de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (gratis).