Houd Museum Buurtspoorweg op de railsCrowdfundingsactie om onderhoud en restauratie te bekostigen.

Museum Buurtspoorweg vraagt particulieren om steun met een crowdfundingsactie via het platform Voordekunst.nl. Door de coronapandemie heeft het museum veel minder mensen welkom kunnen heten in het museum dan gewoonlijk. Ook de anders zo populaire kerstritten kunnen dit jaar niet doorgaan. Met de opbrengst van de ritten financiert het museum doorgaans de onderhoudswerkzaamheden. Het museum hoopt de geplande restauratieprojecten en het hoognodige onderhoud aan het erfgoed te kunnen financieren door deze crowdfundingsactie. De actie loopt van donderdag 17 december 2020 t/m 14 januari 2021. Het museum wil met deze actie €10.000 ophalen voor het goede doel.

Tot op heden komt Museum Buurtspoorweg niet in aanmerking voor het overgrote deel van de steunfondsen vanuit de overheid die bestemd zijn voor de culturele sector. Het museum dreigt daardoor tussen het wal en het schip te vallen. De crowdfundingsactie moet hier het verschil in brengen.

Particulieren die het museum willen steunen ontvangen, afhankelijk van hun bijdrage, een Vriendenpas als bedankje voor hun steun. Met deze pas reizen bezoekers een heel jaar gratis met de stoomtrein. Ook is het mogelijk om een met de hand vervaardigde houten stoomtrein te winnen, een prachtig cadeau voor jong en oud.

Bij Museum Buurtspoorweg zie je niet alleen historische rijtuigen en locomotieven van dichtbij, maar hier prikt ook de geur van verbrande kolen in je neusgaten. Je voelt de bekleding van de originele rijtuigen en het prachtige houtsnijwerk uit het begin van de vorige eeuw onder je vingers. De wind waait door je haar wanneer je door een van de vele open raampjes het Twentse landschap aan je voorbij ziet glijden. Hier ruik, proef, hoor, zie en voel je het verleden. (Groot)ouders met kinderen, geliefden, familieleden, vrienden: in Museum Buurtspoorweg ervaren onze bezoekers met al hun zintuigen waar ze vandaan komen en hoe hun thuishaven zich heeft kunnen ontwikkelen tot de regio die het nu is. 150 vrijwilligers in de leeftijd 16-82 jaar werken dagelijks aan het voortbestaan van de collectie locomotieven, rijtuigen en goederenwagens de Twente groot hebben gemaakt tijdens de IJzeren eeuw.

Voordekunst is het platform voor crowdfunding in de creatieve en culturele sector. Zij geven organisaties en bedrijven een podium om te kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Ga naar Help Museum Buurtspoorweg door de crisis door Ann Kollen – voordekunst om het museum financieel te ondersteunen.