Individuele inkomenstoeslag

Meer Haaksbergenaren kunnen inkomenstoeslag krijgen.

Inwoners die drie jaar lang een inkomen op bijstandsniveau hebben en die geen of heel weinig kans hebben op een baan of hogere inkomsten, kunnen één keer per jaar een toeslag krijgen. De Haaksbergse gemeenteraad heeft hiervoor op 24 november 2021 een nieuwe verordening vastgesteld.

Inwoners van Haaksbergen kunnen op aanvraag een individuele inkomenstoeslag krijgen. Bent u ouder dan 21, geen student en ook nog niet pensioengerechtigd? Dan kan het zijn dat u voor deze toeslag in aanmerking komt. De regeling is bedoeld voor mensen die langdurig een laag inkomen hebben zonder uitzicht op inkomensverbetering. Het maakt daarbij niet uit of u werkt of een uitkering ontvangt, het gaat om de hoogte van het inkomen. Uw vermogen mag niet hoger zijn dan € 6.295 voor een alleenstaande of € 12.590 voor een echtpaar of alleenstaande ouder. Bent u getrouwd of woont u samen? Dan moet u allebei aan de voorwaarden voldoen.

Wat is er nieuw aan deze toeslag?

Er zijn door de nieuwe verordening twee belangrijke veranderingen. Vanaf nu geldt de regel dat er geen zicht is op inkomensverbetering als de kans om binnen een jaar werk te krijgen klein is. Ook nieuw is dat de toeslag nu aan te vragen is voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering van 70% van het minimumloon. Daardoor komen meer Haaksbergenaren nu in aanmerking voor de inkomenstoeslag.

Hoe hoog is de toeslag en hoe vraagt u deze aan?

Voor een alleenstaande is de toeslag €345 per jaar, voor een alleenstaande ouder €440 per jaar en voor een echtpaar €490 per jaar. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan kunt u de toeslag digitaal aanvragen via MijnWerkenInkomen. Er liggen ook aanvraagformulieren bij de Noaberpoort in het gemeentehuis van Haaksbergen. Als u al eerder een inkomenstoeslag heeft ontvangen, kunt u na 12 maanden opnieuw een aanvraag doen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Noaberpoort

Volg het nieuws in Haaksbergen