Jan Breukers kan de champagne ontkurken

Thijs Boomkamp werd 2e.

Zaterdag 21 augustus stond de 7e vlucht voor jonge duiven op het programma. Dit keer vanuit de losplaats in Frankrijk met de idyllische naam Chalons de Champagne. De te vervliegen afstand bedroeg zo’n 386 kilometer hemelsbreed. Ook dit keer was er weer goed ingekorfd door de 6 liefhebbers van de Vale Doffer. Tezamen brachten zij 63 duiven aan de start.

Zaterdag opende menig duivenmelker goedgemutst de gordijnen na het ontwaken. Bij het openen van de gordijnen ’s ochtends bleek echter dat het deze dag slecht weer was voor nieuwsgierige mensen. Een dikke deken van mist hing over Twente. Echter, in Frankrijk was het stralend weer en vooraleer de duiven hun hokken in Haaksbergen zouden bereiken, zou de mist wel zijn opgetrokken. Prima voorspelling naar later bleek. Om 08.00 uur gingen de kleppen van de vrachtwagen open en konden de duiven aan hun terugreis beginnen.

Het duurde tot 13.12 uur voordat Thijs Boomkamp het spits mocht afbijten. Hij klokte met maar 2 duiven mee zijn eerstgetekende duivinnetje om 13.12 uur. Jan Breukers klokte zijn eerste duif om 13.13 uur. Echter, de duiven van Jan moeten bijna 3 kilometer verder vliegen. Dit betekent een hogere gemiddelde snelheid. Dit wordt ’s avonds bij het klokken afslaan keurig door de computer uitgerekend. De bloemen van Ricks gingen dus naar Jan, die hiermee erg in zijn nopjes was. Thijs Boomkamp werd tweede en op plek 3 vinden we een duif van Mannes Pijffers die hiermee het podium compleet maakte.

Op naar volgende week, dan vliegen de jonge duiven een sectorvlucht (samen met duiven uit o.a. Utrecht en Gelderland) vanuit Nanteuil le Haudouin.

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen