Jeugd Vakantiespelen 2022

In de zomervakantie wordt in sporthal de Els van 15 tot en met 19 augustus de JeVa (Jeugd Vakantiespelen) georganiseerd.

Veel jonge, enthousiaste vrijwilligers zullen een week lang kinderen tussen de 6 en 12 jaar begeleiden bij de verschillende onderdelen. Dit jaar kunnen kinderen zich weer vermaken bij de vaste onderdelen: klim-en-klauterbaan, drie verschillende springkussens, grote schommels, touwzwaaien, handenarbeid en voetbal.

JeVa staat voor Jeugd Vakantiespelen. Deze worden traditiegetrouw georganiseerd in de laatste weken van de schoolvakantie. Sporthal de Els wordt dan omgetoverd in een indoor speelterrein waar gespeeld kan worden door kinderen in de basisschoolleeftijd.

De JeVa bestaat inmiddels 48 jaar. Ieder jaar komen er meer dan 4000 bezoekers over de vloer. Helaas heeft corona ervoor gezorgd dat in 2020 en 2021 de activiteiten niet georganiseerd konden worden.

In 2022 wil de organisatie de JeVa weer opstarten, maar daarbij lopen ze wel tegen een aantal beperkingen aan. De belangrijkste zijn de aangepaste vakantieregeling in Haaksbergen en de toestroom van nieuwe vrijwilligers.

Doordat er twee jaar geen Jeva geweest is, is er ook twee jaar geen aanwas van nieuwe vrijwilligers geweest. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan in de vakantieregeling waardoor veel van de vrijwilligers, in de laatste week van de basisschoolvakantie, zelf alweer naar school moeten. Daarom is ervoor gekozen dit jaar één hele week Jeva te organiseren.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Ben je ouder dan 14 en lijkt het je leuk om als vrijwilliger te helpen bij de JeVa, stuur dan een bericht naar jeva.haaksbergen@live.nl

De organisatie hoopt van 15 tot en met 19 augustus weer veel kinderen te mogen begroeten.

Voor de JeVa gelden de volgende afspraken:
• Openingstijden: ‘s morgens van 9.30 tot 11.30 uur, ‘s middags van 13.30 tot 15.30 uur.
• Entree: kinderen van 6 t/m 12 jaar, kinderen van 4 en 5 alleen onder begeleiding.
• Kosten: € 0,50 per dagdeel,
• Gymschoenen verplicht.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van JeVa Haaksbergen

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen