Kampioenen 2020 postduivenvereniging De Vale Doffer: Andre Siegerink

In deze coronatijd stellen we wekelijks een kampioen uit 2020 aan u voor.

Een huldiging van de kampioenen van 2020 zit er momenteel in verband met de corona-perikelen niet in. Maar onze kampioenen worden toch even in het zonnetje gezet. De komende tijd stellen we wekelijks een kampioen aan u voor en benoemen daarbij de gewonnen kampioenschappen.

Andre Siegerink

Deze vrachtwagen- en shovelchauffeur bij Langezaal is een echte gepassioneerde duivenmelker. Alles heeft hij voor zijn gevleugelde vrienden over. Daarnaast is Andre de grote vriendelijke reus met een heel klein hartje. Kan niet tegen onrecht en schenkt de ene na de andere bon voor een jonge duif voor het goede doel. Soms vraag ik me af of Andre zelf nog duiven overhoudt. Dat vindt Andre mooi, het goede doel steunen, op wat voor manier dan ook. Een tour met gehandicapten in zijn vrachtwagen om ze de dag van hun leven te bezorgen, bonnen voor een jonge duif schenken om geld in te zamelen voor een stichting die spierziekten onderzoekt en een bon voor de aanschaf van een rolstoelbus. Vraag Andre en hij werkt mee. Zaterdags oud papier ophalen voor de basisschool of klusjes in het clubgebouw van de duivenclub, Andre zegt geen nee.

Andrés hobby is dus het verzorgen van en vliegen met de duiven, maar daarnaast gaat hij ook met regelmaat biljarten of bij collega-duivenmelkers op bezoek. Naast barman en schoonmaker bij De Vale Doffer is

André Siegerink zit Andre ook nog in het bestuur van onze duivenclub, alsmede in andere commissies die ook met de duivensport te maken hebben. Een druk bezet man, die soms qua tijd best meer aan zichzelf mag denken, al zijn wij er als vereniging vanzelfsprekend erg blij mee hoe hard hij zich inzet.

Deze hardwerkende, zeer fanatieke en never stilzittende duivencoach, won dit jaar de volgende kampioenschappen in onze vereniging:

  • 3e onaangewezen MIDFOND
  • 2e aangewezen DAGFOND
  • 3e onaangewezen NATOUR
  • 3e aangewezen NATOUR
  • 3e onaangewezen GENERAAL
  • 3e aangewezen GENERAAL

Gefeliciteerd André met je behaalde successen.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van de Vale Doffer

Kijk hier voor meer Sport in Haaksbergen

tekst en foto: de Vale Doffer