VIDEO Kunstblik – Dinant en Henriëtte Bannink

De grootste gezamenlijke passie van Dinant en Henriëtte Bannink is het dansen bij de folkloristische dansgroep ‘de plaggenmeijers’.

Dit actieve echtpaar heeft aan hobby’s geen gebrek! Ze timmeren, schilderen, beeldhouwen en kletsen er lustig op los. Dinant heeft zelfs een echte midwinterhoorn gemaakt. Hij moet nog wat oefenen om er een mooie toon uit te krijgen maar de hoorn geeft een best geluid!

De grootste gezamenlijke passie van beiden is onbetwist het folkloristisch dansen bij dansgroep ‘de plaggenmeijers’. En daar wilden wij van kunstblik natuurlijk alles over weten. Want hoe zit het nou precies met die knipmuts en waar laat je je mobieltje? Wil je na dit filmpje ook op klompen dansen? Nieuwe leden zijn van harte welkom.

De Plaggenmeijers

De Folkloristische Dansgroep De Plaggenmeijers is gevestigd in Rekken. Doel van de dansgroep is het in ere houden en bewaren van de traditionele muziek en dans uit de streek. Het repertoire omvat allerlei walsen, polka’s en reidansen. Muzikale begeleiding bestaat uit accordeons en harmonica’s. De meest bekende dansen zijn de Veleta, Spaanse wals, Driekusman, Pot met bonen en Mooder kiek.

Over Kunstblik

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze door Haaksbergen en omgeving om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op soms ludieke wijze het hemd van het lijf. Op deze manier zetten zij kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Street Photography, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie op de website van de Plaggenmeijers

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s van Kunstblik

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interview: Jolanda Bouwmeesters en Erik Loman
Montage en tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto’s: Conan Street Photography
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet