Lest best voor Bart Goering

Bart kreeg namens De Vale doffer de taart overhandigd voor plek 1 en 2.

Zaterdag 19 september stond de laatste vlucht van 2020 op het programma voor de Haaksbergse duivencoaches. De duiven werden om 9 uur gelost. Net als afgelopen week in de Belgische stad Quievrain, hemelsbreed 287 kilometer vanaf Haaksbergen. In totaal deden er bij De Vale Doffer 166 duiven mee aan deze wedvlucht.

Hoewel de losplaats hetzelfde was, waren de omstandigheden compleet anders. Een noordoostenwind en strak blauwe hemel zijn normaliter de ingrediënten voor een pittige vlucht aangezien de duiven tegen de wind in moeten vliegen. Dat kost kracht en doorzettingsvermogen. Niets bleek minder waar, waar vorige week vanaf hetzelfde lossingsstation nog snelheden van 100 kilometer per uur werden behaald, was nu de snelheid van de eerste duif amper 68 kilometer per uur.

Bart Goering wilde nog eenmaal “shinen” vanaf zijn huidige adres. Volgend jaar betrekt Bart samen met zijn vriendin zijn nieuwe woning in Haaksbergen en hij zal daar opnieuw starten met de duiven op een nieuw hok. De duiven van Bart stelden hem niet teleur, want om 13.13 uur kwam als een speer naar beneden zijn eerstgetekende duif, een minuut later gevolgd door de nummer twee van Barts lijst. Een afsluiting in stijl: met plek 1 en 2 in de vereniging en 9 van de 10 duiven in de prijzen was dit een meer dan waardige seizoensafsluiter.

Bart kreeg namens De Vale doffer de taart overhandigd voor plek 1 en 2 en die zal hem zeker smaken, al dan niet tezamen met de bouwvakkers die in zijn huis bezig zijn. Andre Siegerink deed ook goede zaken door plek 3-4-5 voor zich op te eisen. Op plek 5 won Andre de rollade die werd gesponsord door keurslagerij Boenders en Ingo Sievers die dit jaar in prijzen grossiert, won ook een rollade gesponsord door eerdergenoemde slagerij op plek 10. Nu kunnen de duiven en hun coaches genieten van een welverdiende rustperiode waarin de duiven lekker kunnen ruien en voor kunnen worden bereid op een nieuw seizoen in 2021.

Hierbij dankt de vereniging De Vale Doffer alle sponsoren die dit jaar een prijs hebben geschonken.