Maker Festival Twente 2022 Rectificatie

De 9e editie van het Maker Festival Twente is dit jaar een uniek familiefestival en weer een waar makers festijn.

Na een succesvol meerdaagse Maker Festival in Enschede – dat van 1 tot en met 8 mei heeft plaatsgevonden bij Tetem – reist het festival door de regio en kan elke inwoner van Twente dichtbij huis of juist in een nieuwe omgeving experimenteren met de nieuwste digitale en creatieve maaktechnologieën.

1 tot en met 31 mei Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente

Het Maker Festival gaat on tour door Twente en strijkt op zondag 15 mei neer bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Tijdens het Maakdag Festival kunnen kinderen en families van 10.00 tot 16.00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken. Maak met een van de Make-It techniekpakketjes* een rotormobiel of techniekhuis, of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Mijn Lijn. Maar er is meer!

Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt en praat met de experts in het KennisLab. Het Zone.college is aanwezig met het Green Mobile Education Centre, een hele grote truck waar je met behulp van simulatoren kan leren oefenen met trekker rijden, door middel van augmented reality (AR) kan ervaren hoe de bediening in kassen werkt of met een VR bril op diverse handelingen (zoals zagen) kan oefenen.

Museum Buurtspoorweg

Deze dag (15 mei) rijdt ook de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg en kun je om 11.00 of om 14.00 uur een nostalgische rit maken van Haaksbergen naar Boekelo en terug. Daarnaast ontdek je alles over de boeiende geschiedenis van het lokaalspoor en kunnen kinderen een speurtocht doen, waarbij ze van alles leren over stoomtreinen.

Bekijk alle activiteiten bij het Maakdag Festival in Museum Buurtspoorweg Haaksbergen op www.makerfestivaltwente.nl en creëer zondag je eigen Maak Experience!

Toegang Maakdag Festival op zondag 15 mei van 10.00 tot 16.00 uur bij Museum Buurtspoorweg
Voor toegang tot het festival en het museum koop je een perronkaartje van € 3 p.p.. Wil je het festival bezoeken en een stoomtreinrit maken? Dat kan met een dagticket. De tarieven hiervoor zijn € 7,00 kinderen 4 tot 11 jaar en € 11,- vanaf 12 jaar.

*Voor techniekpakketjes in het MaakLab wordt een bijdrage van € 3,00 per kitje gevraagd.

Kijk voor meer informatie op de website van museumbuurtspoorweg

Kijk voor meer informatie op de website van Tetem

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen