VIDEO Muziek cocktail Haaksbergen in theater De Kappen

Het was heerlijk meezingen en genieten van de muziek cocktail, waarmee de WAK werd afgesloten.

Het was de afsluiting van de WAK-week en in de aankondiging werd al gesproken over een “spetterende avond”, waarop verschillende culturele uitvoerders elkaar zouden ontmoeten in een muzikale cocktail. Mooier kun je het niet omschrijven, althans het zou ons niet lukken.

Projectkoor

De zaal zat in elk geval vrijwel vol: een paar honderd Haaksbergenaren in maximale verwachting. En het begon al meteen veelbelovend: het projectkoor onder leiding van Ard Weeink (de dirigent van de Clippers Crew), die bereid gevonden was om een stel pure amateurs gedurende een tweetal maanden onder zijn hoede te nemen en aan het zingen te krijgen. Verantwoord zingen wel te verstaan. Het resultaat mocht er zijn, de groep van zo’n 14 zangers liet een veelbelovend repertoire horen. Met een welgemeend applaus als waardering.

MiDanza en Headline

Licht uit, spot aan, want daar kwamen de meisjes van dansschool MiDanza het donkere toneel op. Het was een prachtige combinatie van beweging en dans (wat een conditie!), begeleid door bijpassende muziek. Het publiek kreeg er geen genoeg van, het was imponerend wat deze meiden lieten zien.
Na de dansshows volgde een puur muzikale presentatie van Headline, met zoals het programma al aangaf een” acoustic session’ met leadzangeres Natalie Bergsma” of wel in het Nederlands: een akoestische sessie met eerste- of solozangeres Natalie Bergsma. Het werd een ingetogen muzikale show met mooie rustige liedjes, waarmee het programma voor de pauze werd afgesloten. Dus ook een terecht applaus.

Allô Jannaô

In de pauze praatte Haaksbergen bij in de gezellige foyer van De Kappen.
De aftrap na de pauze kwam op naam van het revuegezelschap Allô Jannaô, dat een medley van successen uit het afgelopen seizoen op de bϋhne bracht. En dat niet alleen professioneel, maar ook aanstekelijk enthousiast deed. Mocht er nog één toeschouwer op dat moment aarzelingen hebben om enthousiasme te tonen, dan werd die aarzeling door Allô Jannaô weggezongen en -gespeeld. Het publiek zong en klapte mee.

De Clippers Crew Singers

Dat gebeurde zeker ook bij het optreden van de Clippers Crew Singers, weer onder de leiding van Ard Weeink. De start met het Slavenkoor uit de opera Nabucco van Verdi was al meteen verpletterend, we hebben het hier over pure amateurs, die zich op een bijna professionele manier presenteren en ook nu de hele zaal moeiteloos meekregen. Het afsluitende “Sierra Madre” werd dan ook uiterst enthousiast meegezongen.
Voor de finale verschenen alle “artiesten nog een keer op het toneel voor een collectief afscheid van het inmiddels uitgelaten publiek, dat aan het eind van de avond het optreden van al die Haaksbergse amateurs beloonde met een staande ovatie.

Tijdens de wisselingen van deelnemende groepen werden de mooiste foto’s van de Fotobiënnale 2022 van de Fotogroep Haaksbergen getoond.

Zang, dans, modern, tijdloos, lang en kort oefenen, zorgde voor een afwisselend progamma. Dit was voor zowel het publiek als voor de optredende groepen een mooie combinatie. Dit is voor herhaling vatbaar.

Kijk voor meer informatie op de website van De Kappen

Kijk voor meer informatie op de website van de CCH

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Constance van Wolferen
Tekst: Ton van Rijswijk
Een productie van RTV Sternet