Nationaal schoolontbijt op de basisschool Pius X

Maandag 2 november startte de jaarlijkse week van het nationaal schoolontbijt.

Een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 scholen schuiven tijdens het nationaal schoolontbijt aan om samen te ontbijten. De schoolontbijt week wordt voor de achttiende keer gehouden. Dit jaar opende tv-presentatrice Jessica Mendels de ontbijtweek vanuit basisschool De Wilgetoren in Hilversum.

Het thema van de landelijke ontbijtweek is dit jaar ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. De opening van de week zou in eerste instantie plaatsvinden op de meest betoverende en sprookjesachtige locatie van het land; de Efteling. Helaas ging dat vanwege de huidige coronamaatregelen niet door.

De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakte maandag 2 november de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school. Kinderen van drie basisscholen kregen voor zes maanden een gezonde lunch aangeboden, om te kijken of dit bijdraagt aan een gezonder voedingspatroon. Vorig jaar werd duidelijk dat inmiddels bijna 95 procent van de kinderen van 4 tot en met 12 jaar dagelijks ontbijt. In 2008 was dat nog 80 procent. Kinderen in Nederland eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum echter nog te weinig fruit en te weinig volkorenbrood en ze drinken te veel suikerhoudende dranken.

In Haaksbergen hebben ze ook het nationaal schoolontbijt gehad. De basisschool Pius x heeft wat leuke foto’s gemaakt die wij mochten plaatsen. De kinderen vonden het dit jaar ook weer erg gezellig en leuk.

Tekst: Iris ten Hoopen
Foto’s: Basisschool Pius X
Een productie van RTV Sternet