‘Nieuw’ inloopspreekuur Digitale Zorg

Bibliotheek Haaksbergen helpt u graag op weg om digitaal vaardiger te worden.

Het afgelopen jaar heeft iedereen ervaren dat er door Corona beperkingen waren in het fysieke contact met zorgmedewerkers. Hierdoor is het nog belangrijker geworden om gebruik te kunnen maken van digitale voorzieningen in de zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een video consult met uw huisarts, digitaal een afspraak maken, uw medische gegevens inzien of online een vraag stellen.

Zo kunt u 24 uur per dag toegang hebben tot zorg, op een moment dat het u uitkomt. Digitale voorzieningen worden in te toekomst steeds belangrijker en niet meer weg te denken. Maar wat als u niet zo handig bent met de computer, het lastig is om een app te installeren of het niet lukt om een digitaal programma te gebruiken? De bibliotheek helpt u graag op weg om digitaal vaardiger te worden.

Daarom starten we in samenwerking met de eerstelijnszorgverleners in Haaksbergen (EZH) en Stichting Digisterker een inloopspreekuur Digitale zorg. Hier kunt u terecht met vragen als “Hoe maak je digitaal een afspraak met de huisarts?”, “Hoe zie ik mijn laboratorium uitslagen?”, “Hoe doe ik een e-consult?”, “Hoe vraag ik een herhaalrecept aan?”, “Hoe kan ik mijn medisch dossier inzien”, of Hoe download ik de Medgemak app?”.

Vanaf 7 juni kunt iedere maandagochtend tussen 9.30 en 11.00 uur bij de bibliotheek binnenlopen om uw digitale vraag te stellen. Neem uw tablet of smartphone mee zodat onze vrijwilliger u direct op weg kan helpen.

Op de website eerstelijnszorghaaksbergen.nl onder ‘ik ben patiënt’ vindt u de mogelijkheden die de zorgverleners in Haaksbergen bieden op het gebied van digitale toegang tot zorg. Doe mee en word digi-vitaler!

Bekijk de website van bibliotheek Haaksbergen

Lees meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet