Nieuwe start Engelse Mijlenloop in Haaksbergen

De fonkelnieuwe website www.engelsemijlenloop geeft een mooi parcoursoverzicht en een handige inschrijfmodule.

De Engelse Mijlenloop in Haaksbergen krijgt na 25 jaar een verfrissende herstart. Zondag 21 maart 2021 beleeft het hardloopevenement een wedergeboorte. Met dank aan een nieuwe groep vrijwilligers en sponsoren én steun van ervaren vrijwilligers van de atletiekclub.

Het nieuws viel menig sportliefhebber in de regio rauw op het dak toen de Atletiek Vereniging Haaksbergen (AVH) na de jubileumeditie van 2019 een punt zette achter de klassieker, waarmee jaarlijks het loopseizoen in Twente begon. Gebrek aan kartrekkers was de voornaamste reden voor het besluit. Dat er volgend voorjaar alsnog een vervolg komt op de populaire Haaksbergse Engelse Mijlenloop (HEM) is te danken aan een grote groep enthousiaste sportliefhebbers. Zij nemen de organisatie en uitvoering voor rekening en ontlasten daarmee de plaatselijke atletiekvereniging, die wel nauw betrokken blijft bij het evenement en erg blij is dat Haaksbergen zich met het mooie evenement op de kaart blijft zetten.

Voor Haaksbergen en de regio

Met een typisch Engelse entourage (Big Ben, dubbeldekker en doedelzakspelers) groeide de Mijlenloop uit tot een van de grootste recreatieve wedstrijden in het oosten van het land. Het marktplein in het gezellige centrum van Haaksbergen is en blijft de start- en finishlocatie voor alle afstanden. Het vernieuwde evenement richt zich geheel op recreanten en niet op wedstrijdlopers, die voor startgeld en vette prijzen naar ‘De Ster van Twente’ komen. De Mijlenloop is er voor jong en oud in Haaksbergen en de regio.

Vernieuwingen

De fonkelnieuwe website www.engelsemijlenloop met een mooi parcoursoverzicht, foto’s, video en een handige inschrijfmodule is een van de eerste visitekaartjes die de organisatie afgeeft. Aanmelden voor de mijlenloop kan voortaan alleen online, waarmee veel administratieve rompslomp wordt vermeden. De website gaat 1 oktober in de lucht. Inschrijven voor de mijlenloop kan vanaf dezelfde datum. Het parcours is vernieuwd en voert de lopers na de start op de Markt door het fraaie buitengebied van Haaksbergen. Vanuit het dorpshart gaan de deelnemers over de hoge es (Honeschpad) naar de Oostendorper Watermolen, waarna men vervolgens naar het Scholtenhagen en de fietstunnel onder de Eibergsestraat richting het station Museum Buurtspoorweg (MBS) koerst. De finish is op de Markt. Deelnemers aan de 10 mijl leggen het parcours twee keer af.

Clinics

De mijlenloop biedt voor elk wat wils: 5 mijl (8,05 km), 10 mijl (16,10 km), Bedrijvenloop, Kidsrun, Jeugdloop en een loop voor RaceRunners (2 km). Met hulp van een loopfiets leggen deelnemers met een lichamelijke beperking hun parcours af. De RaceRunners en de Jeugdlopers starten bij het AVH-gebouw op Scholtenhagen en finishen in het centrum. De Bedrijvenloop kent voorbereidende clinics onder leiding van ervaren hardlooptrainers. De clinicreeks richt zich op deelname aan de 5 mijl en begint zondag 25 oktober. Fysio Huub Hodes en sportarts Bas Veger begeleiden de deelnemers. Maandag 5 oktober om 19.00 uur in het clubgebouw van AVH een infoavond over deze clinics. Voor vragen kan men mailen naar mijlenloopavh@gmail.com.