Online creatieve workshops tijdens de voorjaarsvakantie bij De Kappen Haaksbergen

Jezelf vervelen in de voorjaarsvakantie is er niet bij!

Tijdens de voorjaarsvakantie houdt De Kappen online creatieve workshops! Zo kan je op 22 februari je eigen textielsticker ontwerpen, ga je op 23 februari je eigen textielembleem maken en maak je op 27 februari een feestelijke lichtpiano! De Kappen organiseert deze online live maakworkshops voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in samenwerking met Tetem. Jezelf vervelen in de voorjaarsvakantie is er niet bij!

22 februari: Ontwerp je eigen textielsticker

Normale stickers kent iedereen, die plak je op papier. Maar wist je dat er ook speciale stickers zijn voor op stof? Dit noemen we textielstickers. Met behulp van een strijkbout kan je deze op je kleding of tas plakken. Op 22 februari gaan kinderen zelf een textielsticker ontwerpen met behulp van het gratis programma Inkscape. Maak bijvoorbeeld een bloem voor op je tas of een voetbal voor op je T-shirt.

23 februari: Ontwerp een eigen embleem

Emblemen zijn geborduurde afbeeldingen die je op een stuk stof naait. Denk daarbij aan een logo van een voetbalteam, een insigne bij de scouting of een smiley. Op 23 februari gaan de kinderen zelf een embleem ontwerpen voor op bijvoorbeeld je T-shirt of tas. Bedenk eerst een ontwerp en ga dan aan de slag met het gratis programma Inkscape.

Aanmelden en ontwerp thuis ontvangen

Beide workshops starten om 13.30 uur en het aantal deelnemers is onbeperkt. Aanmelden doe je door een mail te sturen naar d.bekkers@dekappen.nl o.v.v. je naam, e-mailadres en de workshop waaraan je deel wilt nemen. Je ontvangt dan alle informatie over Inkscape en de Zoom-sessie. Is het ontwerp af en wil je graag de textielsticker of het embleem thuis ontvangen? Dat kan! Daarvoor ontvang je na inschrijving een voucher per mail, die je samen met je ontwerp kunt opsturen naar Tetem. Zij gaan de textielsticker of embleem voor je maken in hun MaakMeeLab. Zodra deze klaar is, sturen ze de sticker of embleem gratis per post naar je toe.

27 februari: Maak je feestelijke lichtpiano

De kinderen gaan aan de slag met de zogeheten Make-It@Home techniek-kit Feestelijke lichtpiano. Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen, heb je voor deze workshop de Make-It@Home techniek-kit Lichtpiano nodig. Deze kit kun je tot 20 februari bestellen bij Tetem. Verder heb je nodig: schaar, lijm, liniaal, plakband, (sla) olie, bakje met een kwastje en een zwarte stift. De workshop start om 13.30 uur.

Aanmelden

Doe je mee? Meld je dan uiterlijk 20 februari aan via d.bekkers@dekappen.nl o.v.v. je naam, adresgegevens (voor het opsturen van de Make-it kit) en je telefoonnummer. De Make-it kit krijg je op tijd thuisgestuurd, samen met de link naar de Zoom-sessie. De workshop is gratis en er is plek voor 6 kinderen.

Volg hier het Nieuws uit Haaksbergen

Kijk voor meer info op de website van Theater de Kappen

Een productie van RTV Sternet