Opnieuw weinig meldingen van corona in Haaksbergen

Voor de derde keer op rij had Haaksbergen afgelopen week relatief gezien het minst aantal meldingen van heel Twente.

In de week van van 16 tot en met 22 februari zijn er bij het RIVM twaalf meldingen van positief op COVID-19 geteste Haaksbergenaren binnengekomen. Dat zijn er evenveel als vorige week.

Haaksbergen in Twente en Nederland

Haaksbergen had deze week voor de derde keer op rij omgerekend het minst aantal besmettingen van heel Twente. Ook lag dit cijfer voor Haaksbergen een stuk lager dan voor heel Nederland (Haaksbergen 49 per 100.000 inwoners, Twente 139, Nederland 166). Hellendoorn had net als vorige week verhoudingsgewijs de meeste meldingen.

Haaksbergenaar heeft weinig getest

Het lage aantal in Haaksbergen wordt wellicht wel deels verklaard doordat de Haaksbergenaar zich de afgelopen twee weken verhoudingsgewijs het minst heeft laten testen in een teststraat van de GGD. Met 235 tests in Haaksbergen is dat 28 procent minder dan dit cijfer vorige week.

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 16 tot en met 22 februari door de GGD op Twentenaren is uitgevoerd was 9,5 procent positief. Dat cijfer ligt zo’n drie procent lager dan vorige week. Het ligt iets boven het gemiddelde van Nederland (9,8 procent).

Vaccinatie

GGD Twente vaccineert vanaf 15 januari het zorgpersoneel dat werkzaam is in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Vanaf 26 januari is de GGD begonnen met het vaccineren van thuiswonende 80-plussers. Tot en met 22 februari hebben 19.967 Twentenaren uit bovenstaande groepen een eerste vaccinatie gehad. Van hen zijn 4.268 mensen volledig gevaccineerd.

Het vaccineren gebeurt ook door andere partijen dan de GGD. De rijksoverheid geeft een berekend aantal gezette prikken 1.062.871 tot en met 23 februari.

Bekijk meer coronacijfers over Haaksbergen

Bekijk meer coronacijfers over Twente

Houd je aan de geldende maatregelen

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Sternet