Repair Café twee keer per maand open

Iedere eerst woensdag en derde zaterdag van de maand is het Repair Café open voor reparaties of het slijpen van gereedschap.

In het Repair Café kunnen kapotte spullen die anders zouden worden weggegooid een tweede leven krijgen. Er zitten in het Repair Café vrijwilligers van ‘t Gilde Haaksbergen klaar die (kleine) reparaties kunnen uitvoeren, zodat het gerepareerde artikel misschien nog een paar jaartjes mee kan. Hierbij valt te denken aan elektrische apparaten, speelgoed, klein meubilair en fietsen, waarbij in principe de reparatie binnen één uur geregeld moet zijn.

Door spullen te repareren hoeven ze niet te worden weggegooid en worden er niet onnodig grondstoffen verbruikt en verspild. Ze krijgen een tweede leven. Door te repareren hoeven er (nog) geen nieuwe spullen te worden aangeschaft en dat scheelt in kosten en milieu. Dat is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met een laag inkomen.

De formule is eenvoudig. Kleine reparaties worden ter plekke door vrijwilligers van ‘t Gilde uitgevoerd en zijn gratis. Te vervangen onderdelen zijn voor rekening van de ‘klant’. Deze schaft de onderdelen zelf aan, het liefst bij een plaatselijke winkelier. Als het onderdeel er is kan het in het Repair Café worden gemonteerd. ‘Klanten’ worden in de gelegenheid gesteld een vrijwillige bijdrage in de fooienpot te deponeren. Dat is echter geen verplichting!

Op de eerste woensdag en de derde zaterdag van de maand is het Repair Café open voor het verrichten van reparaties en/of het slijpen van gereedschap. Op deze dagen staan vrijwilligers van ‘t Gilde in de hobbywerkplaats aan de Industriestraat 51 te Haaksbergen weer klaar om defecte apparaten/gereedschap te repareren. Alle kapotte of te slijpen gebruiksgoederen (van fiets tot boormachine en van klein meubilair tot kinderspeelgoed) zijn welkom. Een kopje thee/koffie staat altijd klaar.

De data tot eind 2022 zijn:
7 en 17 september, 5 en 15 oktober, 2 en 19 november, 7 en 17 december 2022.

Kijk voor meer informatie op de website van ‘t Gilde Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van ‘t Gilde Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van Repair Café

Volg het nieuws uit Haaksbergen