Rob Toet nieuwe gemeentesecretaris gemeente Haaksbergen

Rob Toet (48) wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen. De inwoner van Haaksbergen wordt daarmee opvolger van Harold Lindeboom, die de functie de afgelopen maanden tijdelijk vervulde na het vertrek van Marianne Kragting. Zij koos eerder dit jaar voor een baan als gemeentesecretaris van de gemeente Staphorst. Rob Toet begint op 1 juni aan zijn eerste werkdag in Haaksbergen.

Toet is bepaald geen onbekende in gemeenteland. Zo was hij de afgelopen jaren directeur van Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) en gaf hij als directeur zeven jaar lang leiding aan de ambtelijke organisatie van de gemeente Tubbergen. In die laatstgenoemde functie was hij onder meer verantwoordelijk voor het doorvoeren van drie reorganisaties en begeleidde hij Tubbergen in het proces om een netwerkorganisatie te worden. Ervaringen die Toet ongetwijfeld goed kan gebruiken in Haaksbergen, waar een vergelijkbaar traject is ingezet.

Mooie nieuwe uitdaging
In de jaren negentig studeerde Toet Bestuurskunde aan de Hogeschool Enschede en op latere leeftijd begon hij aan een studie Economie en Bedrijfskunde aan de Amsterdam Business School. Hij bekroonde dit in 2007 met een doctoraat Informatiemanagement aan de UvA. Toet ziet een baan als gemeentesecretaris in Haaksbergen als een mooie nieuwe uitdaging. “In mijn loopbaan heb ik verschillende organisaties een stap verder kunnen brengen. Mijn kennis en expertise wil ik graag inzetten voor een vitale en toekomstbestendige gemeente Haaksbergen.”

De juiste persoon
Burgemeester Welten legt graag uit waarom de keuze op Rob Toet is gevallen. “Hij past bij uitstek in het door ons geschetste profiel: de verbinder en stevig adviseur voor college, raad en organisatie. Hij is de directeur die met zijn relevante ervaring, kennis en ambitie de organisatie meer in control zal brengen en doorontwikkelen. Hij is de daadkrachtige en inspirerende leider die zowel mens- als resultaatgericht draagvlak zal creëren voor een koers die is gericht op herstel van vertrouwen. Kortom: hij is de juiste persoon, op het juiste moment, op de juiste plek.”