Samen koken, praten en eten bij de Onvergetelijke Kookclub

De Onvergetelijke Kookclub, maandelijkse kookclub voor mensen met dementie in Haaksbergen.

Op 11 mei 2022 start de eerste Onvergetelijke Kookclub in Haaksbergen. Hier kunnen mensen met dementie en hun naasten zelf aan de slag om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal. De kookclub wordt in de toekomst de 1e woensdag van elke maand georganiseerd op Erve Knippert door Resto VanHarte en vrijwilligers van Alzheimer Nederland.

Zo lang mogelijk mee blijven doen

Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “Eén op de vijf mensen krijgt dementie. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. Terwijl zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen zo belangrijk is, voor ieder individu. Eenvoudigweg plezier beleven aan wat nog wel kan. Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.”

Samenwerking voor lotgenotencontact

Met de fantastische bijdrage van de Nationale Postcode Loterij van €418.000 kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte de komende drie jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. “De kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte. Met de buurtrestaurants brengen we mensen met elkaar in verbinding om eenzaamheid tegen te gaan,” vertelt Polle Janssens, directeur bestuurder Resto VanHarte.

Gerjoke Wilmink: “De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op Restaurant Misverstand. Daar zagen we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven. We zijn ontzettend trots dat we dit landelijk kunnen aanbieden, te beginnen op deze vijf locaties.”

Aanmelden?

Mensen met dementie en hun naasten nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. Bijdrage voor de Onvergetelijke Kookclub is €7,50 euro per persoon per avond. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@erveknippert.nl.
Het adres van de Onvergetelijke Kookclub Haaksbergen is Erve Knippert, Hulstweg 11, 7482 RW in Haaksbergen.

Foto Moyan Brenn

Kijk voor meer informatie op de website van Alzheimer Nederland

Kijk voor meer informatie op de website van RESTOvanHarte

Volg het nieuws uit Haaksbergen