Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Dankzij donaties van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie ervoor dat de kinderen in Oeganda die niet (meer) naar school gaan toch weer naar school kunnen.

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Dit voorjaar is er nogmaals gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Actiedag in Buurse

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op zaterdag 7 mei 2022 kunt u in Buurse kleding en schoenen – die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren bij Dorpswinkel Wildenborg aan de Alsteedseweg 17. De Sam’s vrijwilligers zullen dan van 10.00 – 12.00 uur uw goederen – geheel coronaproof in ontvangst nemen.
Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Uw steun is onbetaalbaar

Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw donatie van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

Kijk voor meer informatie op de website Samskledingactie

Volg het nieuws uit Haaksbergen