Slijpmogelijkheden bij ‘t Gilde worden goed benut

Tuingereedschap slijpen op zaterdag 12, 19 en 26 maart 2022 van 9:00 tot 12:00 uur in de hobbywerkplaats van ‘t Gilde.

Zaterdag 12 maart 2022 was de eerste dag dat mensen uit Haaksbergen (tuin)gereedschap konden laten slijpen bij Hobbywerkplaats ‘t Gilde in Haaksbergen. In totaal hebben 21 klanten met in totaal ruim 70 stuks gereedschap de weg naar ‘t Gilde weten te vinden. Het was zelfs zo druk dat de vrijwilligers nauwelijks tijd hebben gehad om een kopje koffie te nuttigen. Voor de klanten stond er koffie en thee klaar en werd de kantine als sociale ontmoetingsplek goed bezocht.

Het slijpen wordt gratis aangeboden, maar een gift is natuurlijk welkom. Aan de hand van de giften van 12 maart, kan geconcludeerd worden dat de mogelijkheid om (tuin-)gereedschap te kunnen laten slijpen zeker wordt gewaardeerd.

Op zaterdag 19 maart en zaterdag 26 maart 2022 zijn klanten opnieuw welkom in de Hobbywerkplaats aan de Industriestraat 51. Van 9.00 uur tot 12.00 uur kunnen zij hun (tuin-)gereedschap weer laten slijpen. Komen de data niet uit, dan kan altijd op de eerste woensdag van de maand in het Repair Café het gereedschap alsnog worden geslepen. ‘t Gilde doet wel een beroep op de klanten om het gereedschap schoon aan te leveren, zodat meteen met het slijpen kan worden begonnen.

De zogenaamde kooimaaiers, kettingzagen en elektrische heggenscharen komen wegens het gebrek aan speciaal gereedschap niet in aanmerking.

Kijk voor meer informatie op de website van ‘t Gilde Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen