TETEM, ontwerp je eigen chocolade

High Tech programma omgezet in online maak- en ontwerpworkshops.

Elke schoolvakantie kunnen kinderen bij de Twentse Maakplaatsen – in de lokale bibliotheek of kulturhus – een High Tech workshop volgen waarin zij uitgedaagd worden om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen. Door de harde lockdown is het kerstvakantie programma omgezet in een gratis uitdagend én smaakvol online alternatief!

3D chocolade ontwerpen

Voor het High Tech programma in de kerstvakantie bieden de bibliotheken een alternatief programma aan die elke vakantieweek bestaat uit drie online KidsLab maak- en ontwerpworkshops voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Op 4, 5 en 6 januari staat het ontwerpen van een 3D chocolade figuurtje centraal. 

Het smaakvolle programma in de tweede kerstvakantie week bestaat uit het leren werken met het softwareprogramma Tinkercad, waarbij kinderen een 3D ontwerp gaan maken en deze digitaal toesturen naar het MaakMeeLab van Tetem. Deze worden vervolgens met de 3D chocoladeprinter geproduceerd en per post aan de deelnemers toegestuurd. Opgeven voor de gratis* workshops is niet nodig, maar een beetje geduld alvorens ze het zelfontwerpen chocolaatje kunnen opeten is wel handig.

Meer informatie en alle benodigdheden om je kind(eren) deel te laten nemen aan de gratis* online KidsLab workshops, vind je via tetem.nl/athome/kidslab of kijk in de agenda op de website van de plaatselijke bibliotheek.

Vooruitblik voorjaarsvakantie – Upcycling van kleding

In de voorjaarsvakantie hopen we de High Tech workshops gewoon weer fysiek in de bibliotheek of kulturhus te kunnen verzorgen waarbij kinderen aan de slag zullen gaan met het upcyclen van kleding. Jaarlijks gooien we in Nederland ruim 135 miljoen kilo textiel in de kledingbakken. Van die enorme hoeveelheid wordt slechts 1 procent gerecycled. Kinderen leren hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werkt en geven hun eigen meegenomen kledingstuk een tweede leven door het te verwerken tot een nieuw product. Meer informatie vind je op tetem.nl/maakplaatsen (kies gemeente en klik op High Tech programma).

Met het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen ontwikkelen de deelnemers een maker-mindset en 21ste eeuwse vaardigheden, die helpen om zich een beeld te vormen van de snel veranderende leef- en leeromgeving. Door nieuwe technologieën aan te bieden waarmee kinderen niet zo snel thuis of op school mee in aanraking komen, maken we ontwerp- en maakcultuur toegankelijk voor iedereen. Het online KidsLab programma is een online aanvulling hierop.

*voor het laten vervaardigen van het 3D chocolade ontwerp vragen we voor postadressen buiten Overijssel een kleine vergoeding (materiaal- en verzendkosten).

Kijk voor meer informatie over TETEM

Volg het nieuws in Haaksbergen