Thijs Boomkamp wint Beek en Donk II

Het gras in Nederweert was te hoog om vanaf daar te lossen

Zaterdag 1 augustus zouden de jonge duiven van Afdeling 9-Noord gelost worden te Nederweert. Echter, daar aankomen bleek dat het gras daar meer dan 2 kontjes hoog stond, dus daar lossen was niet mogelijk omdat de duiven dan vanuit de wagen direct in het hoge gras terecht konden komen. Daarop werd besloten, evenals vorige week, te lossen in Beek en Donk.


Om 9 uur klonk het startsein, zodat de 294 jonge duiven van De Vale Doffer samen met zo’n 15.000 andere duiven aan hun terugreis konden beginnen.
De meeste liefhebbers van De Vale Doffer hebben een whatsappgroep en zo rond 10.05 uur volgden de piepjes zich hier in rap tempo op. Een teken dat er veel duiven gelijk arriveerden.

’s Avonds bij het afslaan van de klok bleek het een kwestie van enkele seconden tussen de aankomsten van de eerste drie. Echter, de computer rekent door middel van de formule afstand/minuten precies uit hoeveel elke duif gemiddeld vloog in meters per minuut. De uitslag rolde als volgt uit de printer: Op plek 1 een duif van Thijs Boomkamp die met 1573 mpm de duiven van Han Wildenborg op plek 2 en 3 net te snel af was. De duif van Thijs die de bloemen meebracht was ook de 7e van 2274 duiven van CC5 (Beckum, Enschede, Glanerbrug, Losser).