Thijs Boomkamp wint zeer snelle vlucht vanuit Duffel


Thijs’ duif vliegt met ruim 134 km per uur naar huis.

De leden van postduivenvereniging De Vale Doffer hadden een druk weekend. Donderdag werd er ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Orleans. Vrijdag werd ingekorfd voor een vitessevlucht vanuit Etroeungt. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind. Zaterdag werden beide vluchten uitgesteld vanwege regen op de vlieglijn. De duivenmelkers hoopten dat zondag de beide vluchten zouden worden gelost. Echter, ook zondag bleek het voor de vlucht vanuit Fontenay niet mogelijk deze te lossen, omdat het tot 13.00 uur bleef motregenen op de vlieglijn. De vitessevlucht vanuit Etroeungt was inmiddels teruggereden naar de westelijke losplaats Duffel, omdat verwacht werd dat daar de eerste opklaringen zouden doorbreken. Een goed besluit bleek later.

Op 5 juli werden om 13.50 uur de kleppen van de duivenwagen geopend, waarna de 146 duiven van De Vale Doffer samen met 11.898 andere duiven uit Overijssel en Gelderland aan hun terugreis konden beginnen. Een stormachtige zuidwestenwind betekent dat de duiven hoge snelheden kunnen behalen. Zo bleek ook later, want Thijs Boomkamp zat net de start van de Formule 1 te bekijken toen hij zag dat de eerste duif in Gelderland was gemeld. Om vroeg te zitten zou in Haaksbergen rond 15.20 uur geklokt moeten worden. Daarop werd de TV op stand-by gezet waarna Thijs rond 15.16 uur een duif vanuit Duitsland aan zag komen vliegen en deze duif landde gelijk op het hok. Geconstateerd om 15.16.55 uur bleek dit voldoende om 1280 duiven uit de CC5 Enschede-Losser-Haakbergen-Beckum-Lonneker ‘de staart te laten zien.’

Ook was deze duif de tweede van de hele afdeling met 11.898 duiven. Een puike prestatie waarmee Thijs erg in zijn nopjes was. Dat deze duif geen eendagsvlieg is bleek wel uit een eerder dit jaar behaalde. prestatie: op 23 mei vloog deze duif ook al een tweede prijs vanuit Beek en Donk tegen 14.720 duiven. De jaarling duif was dit keer vanuit Duffel met ruim 134 kilometer per uur teruggevlogen naar Haaksbergen.